“Kao da ih je Bog poslao”: Dječak u Splitu prestao disati u vožnji, tri žene slučajno naišle i spasile ga

0
142
Foto: Dugopolje.org

Nakon što je maleni Splićanin Noa prvi put u životu dobio visoku temperaturu, njegovi roditelji zaputili su se u splitsku bolnicu gdje su dječaka pregledali i poslali ga kući rekavši roditeljima da će sve biti u redu.

No tijekom vožnje kući Noa je prestao disati i tu je počela priča koju će njegovi roditelji zasigurno pamtiti cijeli život, piše Slobodna Dalmacija.

U spašavanje su se spontano uključili mladići koji su slučajno naišli i organizirali promet oko automobila roditelja, a iz jednog od automobila dotrčale su tri žene. Jedna je uzela dijete iz majčinog naručja, a druga mobitel da nazove hitnu pomoć. Masirale su dječačiću prsa te tješile zabrinute roditelje. Te tri žene bile su medicinske sestre koje su se upravo zajedno vraćale iz smjene u bolnici.

“Najvažnije je da je Noa dobro”

“Kao da ih je Bog poslao”, rekla je majka dječačića nakon svega te izrazila nadu da će uspjeti pronaći žene koje su spasile njenog sina.

Slobodna Dalmacija pronašla je jednu od njih. Ta majka troje djece poželjela je ostati anonimna jer, kako kaže, to joj je dužnost. Inače radi na Klinici za bolesti uha, grla i nosa s kirurgijom glave i vrata.

“Iz priče vidim da je mali Noa dobro, a to je najvažnije”, rekla je samo.

Anita M.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here