Foto: Facebook Mladen Ćustić

Izgleda da je u nekim policijskim glavama uskrsnuo poznati članak 133. Kaznenog zakona SFRJ koji je regulirao “verbalni delikt” i koji je tumačen jako široko i zbog kojega se moglo završiti na dugotrajnoj robiji.

Naime, zbog komentara koji je napisao 20. siječnja 2022. godine na Facebook stranici “Kalelarga Zadar” ispod vijesti o najavi posjete predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji glasi “Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik” policija je uhitila MLADENA ĆUSTIĆA jer je narušavao javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH koji je dan kasnije došao na obilježavanje VRO “Maslenica”.

Dakle, čovjek je UHIĆEN zbog komentara na Facebooku i to sasvim benignog. Čak što više bazazlenog. što se sve može vidjeti na Facebooku kada su u pitanju političari i javni dužnosnici. Policija sigurno ima puno pametnijeg posla od bavljenja benignim komentarima na Facebooku.

Danas se Mladen Ćusić oglasio na svome Facebok profilu i napisao slijedeće:

“Ovo je rezultat mog komentara premijera hrvatske vlade koji katastrofalno vodi hrvatsku vladu, jedan pokazatelj je masovno iseljavanje hrvatske mladosti u tuđinu.

Premijer je došao u Zadar zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao sa ovog područja, jer ja sam mu opasnost u policiji su mi najprije rekli da sam prijetio premijeru, s obzirom da sam im izbio taj argument okrenuli su na vrijeđanje, (da sam ga vrijeđao) bilo je još uhićenih sa mnom je bio čovjek sudionik akcije “Maslenica” dok je vijenac postavljao premijer on je bio u zatvoru isto za komentar.

Za Vrime Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje odnosno Hrvate koji nisu idealizirali “ljubičicu bijelu” bili su “opasni” za druga Tita, baš kao danas ja i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti ali ušutkati me neće,ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZu i njegovom vođi, NE BOJIM VAS Se. I pitanje imamo li u Hrvatskoj ponovo kult ličnosti? Imamo li ponovo druga Tita?” 

Foto: Facebook Mladen Ćustić

Naravno da smo protiv bilo kakvog govora mržnje vrijeđanja i sl. Moramo naglasiti da ukoliko bi policija postupala i trošila resurse na svaki komentar na društvenim mrežama ne bi se ničim drugim bavila. A možda se time bave jer je najlakše provoditi nekakve sulude zakone na najnezaštićenijima, jer imalo “krupnije ribe u skupim crnim automobilima” smiju samo gledati.


Anita M.