HomePremium SadržajKarolina Vidović Krišto pita Božinovića kada će nova vozila svake treće...

Karolina Vidović Krišto pita Božinovića kada će nova vozila svake treće godine na tehnički pregled, kao u Njemačkoj

ZAŠTO MUP POGODUJE CENTRU ZA VOZILA HRVATSKE?


Na današnjoj raspravi u Saboru RH nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto postavila je pitanje ministru unutarnjih poslova Božinoviću po pitanju tehničkih pregleda automobila i usporedila kako to izgleda u Njemačkoj i Hrvatskoj.

Njeno pitanje prenosimo u cijelosti


“Kad u Njemačkoj kupite auto, prvi obvezni tehnički pregled je nakon tri godine, a onda svaku drugu. U Hrvatskoj je tehnički pregled obvezan svake godine, a skuplji je skoro duplo od onog u Njemačkoj.
Ono što je u Hrvatskoj posebnost, je to, da postoji jedna Vama jako poznata tvrtka, a ta je – Centar za vozila d.o.o. Ono što taj d.o.o. ima, a nemaju na tisuće drugih, jest uredba Vašeg ministarstva kojim osigurava svoje prihode. Narodski rečeno – oni sjede, a kune idu.

Nijemac u pet godina za tehničke preglede plati 1.500kn, a Hrvat 6 tisuća kuna. Recite mi molim Vas, gospodine Božinoviću, iz kojeg razloga pogodujete Centru za vozila, i tko Vam daje za pravo da hrvatskim građanima, koji imaju tri puta manji standard od njemačkih, namećete troškove u visini stotina milijuna kuna, koje, umjesto da građanima budu na raspolaganju za životne troškove, odlaze u duboke džepove odabranih i podobnih bogataša?”

Na njeno pitanje odgovorila je državna tajnica iz MUP-a Petrijevčanin koja je ovakvo stanje branila činjenicom da je to zakon iz 2009. godine s kojim ministar Božinović nema nikakve veze,

foto:screenshot

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Najnovije vijesti

nedavni komentari

google-site-verification: googled91673871e42f616.html google-site-verification=rGL3Tah1KoycISfVRpeaJyo9nIt6Cl3KPIaQunRBbqQ