Foto: Saborska TV

Zastupnica Karolina Vidović Krišto pisala je državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek.

“Kao rezultat opće blokade rada državnog odvjetništva, sve više se građana obraća meni kao saborskoj zastupnici, a ne Vama koji ste nadležni, prijavljujući nevjerojatni kriminal koji se događa u Hrvatskoj. 

U privitku ovog dopisa šaljem Vam nepotpisanu predstavku u kojoj se vrlo detaljno opisuju zlouporabe prilikom pripreme dovršetka autoceste koridora ”Vc” te izgradnje nove obilaznice Zagreba. 

Prijavitelj opisuje djelovanje Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta te način pogodovanja dvjema velikim građevinskim tvrtkama, kojima se putem pretkvalifikacijskog postupka pogoduje, te onemogućuje tržišno natjecanje, kako bi navedene tvrtke postigle visoku i ne-tržišne cijenu izgradnje autocesta.

Uz korupcijske afere koje su se dogodile, ovdje Vas izvještavam o možebitnoj korupciji koja je u tijeku. Slijedom toga dužni ste trenutačno djelovati i ispitati navode iz ove predstavke. 

Ova opisana korupcija u sektoru cestogradnje jest nažalost stvarnost i u svim drugim segmentima hrvatskog društva, a ona je isključivo moguća jer Vi, kršeći zakone, ne vršite svoje zakonske obveze.

Danas objavljena vijest da ste se u jeku afere SMS susreli s premijerom Plenkovićem jest potvrda Vaših zlouporaba. 

Izjava Plenkovićevog ureda da ste razgovarali o novim prostorijama DORH-a bit će zabilježena kao rijetko viđena, neuspjela i nemušta manipulacija. 

U kojoj se to državi predsjednik vlade bavi iznajmljivanjem i organiziranjem prostora? Znači li to da je Andrej Plenković postao i agent za posredovanje nekretninama?

Gospođo Hrvoje Šipek,

Vi svjesno, svojim protupravnim djelovanjem, omogućujete zadržavanje Plenkovića i njegove korumpirane strukture navlasti: Vi ne procesuirate kršenje zakona, Vi ne procesuirate korumpiranje medija, i Vi ne procesuirate objavljivanje lažnih anketa. 

Upravo putem lažnih anketa vi demoralizirate sve poštene i marljive hrvatske građane, koji gube svaku nadu u boljitak, jer si postavljaju pitanje – kako je moguće da vlast, koja je toliko ogrezla u korupciju, te posljedično srozala standard i platežnu moć hrvatskih građana, može imati njihovu potporu? Potpuno je jasno da su ankete koje se u javnosti objavljuju lažne.

Identične manipulacije je pokušao i austrijski kancelar Sebastian Kurz, kojeg je u tom pothvatu spriječilo austrijsko državno odvjetništvo, što je posljedično dovelo do smjene Kurza, kojega čeka sudski proces i možebitno zatvor od deset godina. 

Zahvaljujući austrijskim državnim odvjetnicima, austrijski građani imaju 3-4 puta veće plaće negu u Hrvatskoj. 

Nažalost, hrvatski građani zahvaljujući ne-djelovanju državnog odvjetništva kojega Vi predvodite, imaju niske plaće, te svakodnevno trpe nepravdu”, zaključuje Karolina Vidović Krišto.