KASNO VUČIĆ NA KOSOVO STIŽE: ‘Nemamo kud, stjerani smo u kut,….”

0
Foto: Snimka zaslona YouTube
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak s predstavnicima Srba s Kosova. Sastanak u Palači Srbija u Beogradu i trajao oko sat i pol vremena, a Vučić se nakon sastanka obratio javnosti

“Provodi se permanentan teror nad srpskim stanovništvom i to je rezultiralo progonom više od 200 tisuća ljudi. Mnogi su ubijeni i mnogo je naših svetinja uništeno”, kaže srpski predsjednik, javlja N1.

Tijekom svog obraćanja medijima, Vučić je čitao dokument kojim je, kako kaže, uređeno upravljanje Kosovom.

“Konačni status određuje UN, a ne zemlje kvinte ili neke zapadne zemlje. Pokazali su nam kakav je standard 2004. kad su rušili krstove i progonili naš narod. Valjda su tad u zapadnom svijetu ustanovili da su standardi ispunjeni i dozvolili im proglašenje neovisnosti. Poslije toga traje teške, jalova borba za opstanak našeg naroda i srpske države na Kosovu. Što god učinite, to služi za kafansko pričanje. Mi smo se trudili još od 2013. da kroz Briselski sporazum dobijemo mir i osiguramo sigurnost za srpske građane na Kosovu i Metohiji. Međutim, iz njega je uzimano samo ono što je nekom drugom odgovaralo, ali nikad ne bi bilo uzeto ono zbog čega je sporazum i napravljen, a to je zajednica srpskih opština”, rekao je Vučić.

“Sad su odlučili, kao posljednju kost u grlo, protjerati Srbe iz Kosova i Metohije”, kaže srpski predsjednik. Naglasio je i kako “druga strana ništa ne želi” te kako je važno osigurati opstanak srpskog naroda na Kosovu, koji, prema Vučićevim riječima, “živi u strahu nakon prijetnji albanskih vlasti da će ih stići sudbina našeg naroda iz Krajine”.

“Mi nemamo kud, stjerani smo u kut i naša ključna poruka našem narodu je – što god bilo, kako bilo, izbjegličke kolone neće postojati, sačuvat ćemo naš narod i od progona i od pogroma, ako to ne budu htjeli učiniti NATO i KFOR ili ako budu sudjelovali s albanskim jedinicama u progonu i pogromu našeg življa”, rekao je Vučić.

“Jedini smisao mučenja našeg naroda na Kosovu je njegovo protjerivanje s Kosova”, kaže.

Anita M.