Foto: PU SDŽ

Dva muškarca ozlijeđena su u sukobu na području Kaštel Štafilića u ponedjeljak oko 19:30 Policija je potvrdila da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira, doznaje Dalmatinski portal.Obojica su prebačena u splitsku bolnicu. Policija je uhitila počinitelja, priveden je i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Prema prvim informacijama iz bolnice obe osobe su stabilno:

– Zaprimljene su dvije muške osobe. Prvi pacijent (1978.) zadobio je tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. U ovom trenutku je u tijelu hitan operativni zahvat nakon kojeg će se moći procijeniti težina ozljeda. Drugi pacijent (1978.) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u tijeku – odgovorili su nam iz splitskog KBC-a.

Navodno je do sukoba došlo zbog parkiranja. Po prvim neslužbenim informacijama, radi se o mogućem okršaju susjeda u kojem je jedna od žrtava propucana iz vatrenog oružja dok je druga žrtva najvjerojatnije brutalno izudarana. Počinitelj je star 58-godišnji pomorac, prenosi Tportal.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je počinitelj prijavljivan i prije. Naime, prijavljen je zbog pokušaja ubojstva i nedopuštenog držanja oružja. Terete ga da je u trbuh ubo mladića, također u Kaštel Štafiliću. Kod osumnjičenog je tada nađena puška M-48, kao i punjenje za ručni bacač te tromblonska mina.