Danas nešto malo iza 11 sati snažno nevrijeme zahvatilo je općinu Dugopolje. Jakoj kiši i tuči prethodila je grmljavina.

U početku je padala kiša srednje jačine, da bi se ubrzo oborine pretvorile u snažnu tuču. U nevremenu koje je zahvatilo općinu tuča je najviše padala na dijelu uz brzu cestu, te na području poslovne zone. Također, oborine su bile snažne i na području Koprivnog, gdje je jaka tuča zahvatila gotovo cijelo mjesto. Srećom nije dugo padala, svega nekih 20-ak minuta. No to je bilo sasvim dovoljno da zahvaćene površine izgledaju kao da je pao lagani snijeg.

Kiša koja je prethodila tuči, iznimno je pojačala nakon nje, nešto iza 12 sati. Količine padalina poplavile su ceste što je itekako otežalo uvjete u prometu. Na mjestimičnim dijelovima prometnica stvorile su se bujice vode i lokve. Kiša je najviše problema stvarala u Koprivnom.

Vremenske prognoze najavljuju kako će se do kraja dana zadržati nestabilno vrijeme. Na našem području velika je vjerojatnost kontinuiranih oborina koje zahvaćaju šire područje i traju dulje razdoblje. Kiša koja će padati cijeloga dana može biti praćena s grmljavinom. Očekuje se povjetarac do slabi vjetar. Najviše dnevne temperature očekuju se oko 10°C, dok će tijekom noći one spustiti i do 5°C.

Sutra ujutro nastavit će se slično vrijeme, no najvjerojatnije bez tuče. Sredinom dana očekuje se prestanak oborina. Puhat će umjereni sjeverac u unutrašnjosti i bura na Jadranu. Temperatura će biti jutarnja oko 5°C, dok će dnevna iznositi do 11°C.