FOto: Screenshot

Tihomir Jaić, član Glavnog odbora SDP-a iz Bjelovara, uputio je pismo članovima Predsjedništva te stranke, Glavnom odboru i  predsjedniku Peđi Grbinu u kojem traži da se izabere novi kandidat SDP za hrvatskog premijera. Jaić je prosvjed ljevice na Markovu trgu u subotu nazvao neuspješnim, a za Grbina rekao da je ispao “Mali od kužine”  i nedotojan protivnik Sandre Benčić. 

U istom pismu, ne vjerujući da će se to dogoditi jer su članovi Predsjedništva uhljebi, a Peđa sastavlja stranačke liste, piše da podnosi ostavku na sve funkcije u toj stranci.  U pismu datirnom 20. veljače Tihomir Jaić piše:

A) Ovim putem apeliram posljednji put kao član Glavnog odbora SDP Hrvatske da još jednom razmislite i raspravite o novom kandidatu SDP RH za premijera Hrvatske.

Kao što smo već masu puta vidjeli sada tako smo vidjeli na prosvjedu koji je po meni bio neuspješan jer skupiti realno 7.000 ljudi u centru Zagreba po idealnom vremenu na goruću temu u politikom životu je sve samo ne uspjeh. A glavnu odgovornost za isto snosi Peda Grbin.

“SDP kao Mali od kužine”

SDP je trebao biti predvodnik samog prosvjeda, a na kraju je ispao “Mali od kužim” stranci Možemo, a Peda Grbin nedostojan protivnik Sandre Benčić.

Ipak smatram da je navedeni prosvjed uspio samo zbog jedne stavke a ta je da je uspio okupiti 11 stranaka ljevice na jedno mjesto oko jedne ideje.

Na Vama je da iskoristite navedeni momentum da pozovete sve stranke na razgovor oko velike koalicije za predstojeće izbore i to bez Peđe Grbina na čelu jer ga kao predvodnika ne vide niti naši prijatelji s ljevice, a još manje ga tu vide naši sugrađani

B) Kako ipak smatram da će prevladati egoistični stavova članova Predsjedništva u vidu “Ulaznog mjesta na listi” dobro uhljebljena još četiri godine (Dio Predsjedništva nažalost niti ne zna što je privatni sektor, a kamoli da bi radio u njemu) dok im boljitak građana negdje na zadnjem mjestu, podnosim ostavku na mjesto člana Glavnog odbora SDP Hrvatske i na sve ostale funkcije koje još imam i koje proizlaze iz navedenog članstva.

O samom programu, radu na  terenu, radu i odnosu prema članovima, dovoljno govori rejting SDP-a koji je najlošiji u povijesti.

Lošiji i od onoga kad ste Vi članovi Predsjedništva na čelu s Peđom Grbinom osnivali razne grupe, skupove u Kamenskom te u medijskim istupima da se provedu novi izbori unutar SDP-a zbog loših rezultata

“Drugovi”, to ne vidim samo ja, licemjerstvo Peđe Grbina i Vas ostalih iz tzk. Predsjedništva SDP-a HR vide i građani i zbog toga Vam ne daju potporu. To vide i partneri s ljevice i s centra i upravo zbog tog licemjerstva ne žele imati posla s Vama.

Mogao bih još mnogo toga napisati,  ali Vi to sve već znate”, piše zaključno Jaić uz drugarski pozdrav.