13 C
Split

Kolinda Grabar–Kitarović imenovana posebnom savjetnicom dekana ZŠEM-a

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Bivša predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović postala je posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte pri Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar–Kitarović od 1. ožujka se pridružila ZŠEM-u u ulozi Posebne savjetnice dekana za međunarodne projekte. Grabar–Kitarović će podržati ZŠEM-ovu ambiciju dodatnog širenja međunarodne suradnje i još aktivnijeg angažmana na međunarodnim projektima, stoji u objavi škole.

Kolinda Grabar–Kitarović lani je postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora pa će tako aktivno sudjelovati i u novom Erasmus projektu koji predvodi ZŠEM. Međunarodni konzorcij za ovaj projekt čine dva elitna sveučilišta – Stockholm School of Economics te njemački WHU – Otto Beisheim School of Management & Euromasters, kao i četiri olimpijska odbora iz regije.

Kolinda Grabar-Kitarović i dekan Mato Njavro; foto: ZŠEM

“Veselimo se suradnji na brojnim projektima i prilici za naše studente koji će moći učiti iz bogatog i vrijednog iskustva koje je Kolinda Grabar–Kitarović stekla na prethodnim pozicijama”,  stoji u objavi Škole.

“U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorile su prostor za našu suradnju. Ona počinje s projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša. Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu”, istaknula je Grabar-Kitarović.

 

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img