Komšić i Džaferović se sastali s bošnjačkim generalima, koji su se “stavili na raspolaganje”

0
Foto: RTV HB

Dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali se s predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o aktualnim sigurnosnim i političkim izazovima u Bosni i Hercegovini, u vezi s prijetnjama i unilateralnim postupcima iz entiteta RS.Istaknuto je da odgovor na sigurnosnu prijetnju po državu Bosnu i Hercegovinu, u prvoj fazi, mora biti institucionalne prirode uz stavljanje naglasak na obaveze institucija međunarodne zajednice po Dejtonskom sporazumu.

Generali Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine, odnosno Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Istaknuli su nužnost da sve “probosanski” orijentirane snage uspostave patriotsko i političko jedinstvo u pitanjima koja se tiču bazične zaštite države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su nazočili predsjednik Udruženja general Rizvo Pleh, te članovi – generali Vahid Karavelić, Ismet Hadžić, Sulejman Vranj, Nedžad Ajnadžić i Sadik Klinić.

Anita M. /Dnevnik.ba

FOTO: PREDSJEDNIšTVO BIH –

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here