13 C
Split

Konačno puštena u promet Hercegovačka ulica u Splitu, odgođena prometna regulacija u trajektnoj luci

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon višemjesečnog izvanrednog održavanja Hercegovačke ulice u Splitu konačno bi trebao doći kraj mukama svih vozača.

Jučer je dovršena posljednja faza, odnosno asfaltiranje i horizontalno ocrtavanje Hercegovačke ulice i to dionica od zgrade Hrvatske pošte pa do zgrade Prometa. Od danas je Hercegovačka ulica puštena u promet u cijelom svom profilu, a u Kopilici će se otvoriti i terminal za turističke autobuse s 48 parkirališnih mjesta.

Iako preko samog vikenda nećemo moći vidjeti prave rezultate puštanja Hercegovačke ulice u promet, vozači bi itekako trebali to osjetiti već u ponedjeljak. Nadamo se kako će ogromne gužve koje su nevjerojatno otežavale prohodnost po splitskim prometnicama otići u povijest, barem u ovom dijelu grada.

Podsjećamo kako je tijekom radova u Hercegovačkoj ulici postavljen plinovod, obavljeni su radovi na prilagođavanju oborinske odvodnje, obnovljeni su instalacijski kanali i kolnička konstrukcija, obnovljen je nogostup s južne strane ceste te napravljen potpuno novi nogostup sa sjeverne strane

Također, od utorka bi trebao početi voziti vlak koji će povezivati Kopilicu i trajektnu luku. Takozvani „Splitski metro“ prvu vožnju bi trebao imati u 10:11 sati.

Odgoda prometne regulacije u trajektnoj luci

Kako javlja Radio Dalmacija, nova prometna regulacija koja se u centru grada trebala početi primjenjivati od ponedjeljka 10. lipnja, odgođena je za tjedan dana, odnosno započeti će s primjenom u noći sa 17. na 18. lipanj.

U toj prometnoj regulaciji Zvonimirova ulica u Splitu trebala bi postati jednosmjerna. Upravo ovakva regulacija prometa mogla bi biti i trajno rješenje za ovaj dio grada, najavljeno je ranije pri predstavljanju prometne regulacije.

Razlozi za odgodu početka nove prometne regulacije su da treba uklopiti glavni  autobusni kolodvor, završetak školske godine i blagdan Tijelovo.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img