13 C
Split

Kreće i Jedinstvena pretkadetska liga, KK Adriatic domaćin u Dugopolju

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Hrvatski košarkaški savez u novu 2020. godinu krenuo je s novim natjecanjem! Jedan od važnih projekata Hrvatskog košarkaškog saveza u 2020. godini je Jedinstvena pretkadetska liga. Nakon formiranja Jedinstvene kadetske lige koja ulazi u treću godinu postojanja, nametnula se potreba i za Jedinstvenom pretkadetskom ligom u kojoj se natječu najbolje ekipe Hrvatske u kategoriji do 15 godina. Kako se pretkadeti ne bi našli van svojih regija tek na samoj završnici Prvenstva Hrvatske i kako bi od siječnja do svibnja igrali sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske te tako svi zajedno stjecali neophodna igračka iskustva i međusobnom pozitivnom konkurencijom još više dizali kvalitetu, stvorena je Jedinstvena pretkadetska liga.

Sustav natjecanja određuje kako se igra pet kola po tri turnira u različitim gradovima, dakle ukupno 15 turnira, a svaka je ekipa jednom u sezoni domaćin. Najbolje četiri ekipe kvalificirat će se na Završnicu Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije. Raspored u cijelosti pogledajte OVDJE.

Ekipe koje su na regionalnim natjecanjima stekle pravo nastupa u Jedinstvenoj pretkadetskoj ligi su:

KK Adratic Split, KK Cedevita Junior, KK Cibona, KK Čakovec, KK Dubrovnik, KK Pazin, KK Rudeš, KK Sisak, KK Stoja, GKK Šibenka, KK Vrijednosnice Osijek i KK Zadar.

Ždrijeb je bio dirigiran kako bi se što više smanjili troškovi putovanja i smještaja. Klubovi su u parovima i mogu dogovoriti zajedničko putovanje jednim autobusom te podijeliti troškove putovanja. Hrvatski košarkaški savez snosi troškove utakmica (suci, opunomoćenik, zapisnički stol, statistika), a klubovi snose troškove prijevoza i smještaja.

KK Adriatic svoje utakmice igra u Dugopolju

Trener Stipe Čipčić, u ime domaćina KK Adriaticu, je o ovom natjecanju rekao:

„Novi projekt Hrvatskog košarkaškog saveza, pretkadetska liga, odličan je radi širenja popularnosti košarke i pružanja prilika za igranje što boljih i jačih utakmica. Domaćin prvog turnira je KK Adriatic. Već godinama surađujemo s klubom iz Splita (logistika, prijateljske utakmice, seminari, putovanja itd.). Prepoznali smo projekt i pristali biti domaćini prvog turnira. Dugopolje kao domaćin će pomoći uz dvoranu i logističkom dijelu turnira, pomoćnim sudcima, statistika. Utakmice će se odigrati u našoj dvorani OŠ Dugopolje u petak, subotu i nedjelju. Ovim putem se zahvaljujemo Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju. – zaključio je Čipčić.

Raspored natjecanja pogledajte OVDJE.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img