Foto: Saborska TV

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak bio je gost N1 Studija uživo komentirao je pritom akcijski plan koji su predstavili ministri Aladrović i Malenica, te situaciju s ministrom Vilijem Berošem.

Na početku je rekao kako je bilo tragikomično slušati Josipa Aladrovića i Ivana Malenicu jer “ni krivi ni dužni  braniti sustav koji nisu osnovali, ali su dio njega i na vrhu su”.

“U uređenim državama u ovakvim slučajevima bi padale glave ministara, ali u ovom slučaju to čak ja ne bih tražio jer ti ministri nemaju ovlasti mijenjati sustav pa ga nemaju ni potrebe mijenjati. Taj sustav, kapilarni rekao bih, i u zdravstvu i socijalnoj skrbi i pravosuđu je sustav negativne selekcije kadrova u gotovo svim segmentima hrvatskog društva do koje je došlo jer se zapošljavalo po stranačkim kriterijima od čistačice do ministara, javlja N1.

Imamo kompletni sustav koji je zaposlen po političkoj liniji i onda je tu došlo do negativne selekcije kadrova i događaju se ovakve stvari i onda se svi pitaju tko je kriv, a kriv je sustav, a sustav nema ni ime ni prezime. Na ministrima je da štite sustav, radi kojeg oni jesu ministri, to je stranačka vojska koja izlazi na izbore i Malenica i Aladrović njima mogu zahvaliti što su ministri. Građani znaju da je sustav politika, najveći problem je što je politika uhljebljivanja dovela tu gdje jesmo”, rekao je