25,10,21
HomePremium Sadržaj"KUD IVO TUD I JA" Jadranka Kosor o presudi Sanaderu i HDZ-u:...

“KUD IVO TUD I JA” Jadranka Kosor o presudi Sanaderu i HDZ-u: “Bilo je to mučno razdoblje”

Komentirajući presudu za Fimi mediju Jadranka Kosor danas za RTL Direkt kaže: “Bilo je to iznimno mučno razdoblje u kojem sam često bila optuživana za politički progon.”

Jadranka Kosor bila je glavna suradnica Ive Sanadera dugi niz godina. Iz tog vremena ostala je upamćena njezina izjava “kud Ivo tud i ja”.

Nakon njegove naprasne ostavke 2009. godine postala je premijerka na dvije godine. Bila je i šefica HDZ-a. Bilo je to vrijeme kad su jedna za drugom počele u javnost izlaziti HDZ-ove afere i optužbe o milijunskom lopovluku.

Vrhovni sud je danas djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media. HDZ mora zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki platiti 3.5 milijuna kuna kazne, a bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna je s osam smanjena na sedam godina zatvora.

Sanader će, osim blaže kazne, državi po pravomoćnoj presudi Vrhovnog suda morati vratiti 14.9 milijuna kuna nesrazmjera između imovine i zakonskih primanja, odnosno 1.25 milijuna kuna manje nego što je u prvostupanjskoj presudi odredio zagrebački Županijski sud.

Kosor: “Bilo je to mučno razdoblje”

Jadranka Kosor, koja je i svjedočila na suđenju za Fimi Mediju, danas za RTL Direkt kaže: “Bilo je to iznimno mučno razdoblje u kojem sam često bila optuživana za politički progon. Za mene prvenstveno ova današnja presuda potvrđuje da političkog progona nije bilo i da sam ja kao čelnica stranke i vlade zajedno s kolegama samo omogućila da institucije za kazneni progon rade svoj posao.”

Dodaje i da će presuda prošlosti imati itekako utjecaja i u sadašnjosti.

“Ova presuda, ovaj događaj zapravo stavlja dodatan teret na HDZ da visoko diže te ljestvice osjetljivosti na svaku vrstu korupcije.  Bit će vrlo neugodno objašnjavati i kolegama u Europskoj pučkoj stranci što se zapravo dogodilo, upravo zbog činjenice da je HDZ na vlasti i da je na vlasti bio 2011.”, kazala je Kosor.

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Svi ste sve znali i isto radili, a onda kad je to počelo izlaziti u javnosti dogovorili se utopiti Ivu, a sebe proglasiti nevinim u ludnici. Ovo je isto dokaz nepravne države. Priznaš i sve ti se oprosti pod uvjetom da budeš krunski svjedok protiv nekoga za kojega nema izravnog dokaza za krivnju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari