Kujundžić o presudi HDZ-u: “Ova presuda je mačku o rep i teška prevara kojom, u konačnici narod plaća i vraća dugove konjokradica, drvokradica, lovokradica, mislio sam na novac, kunekradica i eurokradica”

0
Foto: Snimka zaslona

O presudi Vrhovnog suda protiv HDZ-a i njenim dosezima, oglasio se jedan od utemeljitelja stranke, akademski kipar i kroničar vremena Ivan Kujundžić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“TUŽNA HRVATSKA JESEN I PRESUDA JEDNE ZABLUDE

Jesenje zrenje plodova i njihovo branje u čiste bačve i prozračne pletene ambare prizivaju osjećaje liturgijskog blagoslova i žrtve na domovinskoj njivi, koji duboko svojim životima ubrazdiše hrvatski ratnici, čijih se žrtava i spomendana u susret Vukovarskoj koloni sjećanja, prisjećamo s posebnim pijetetom.

Još ove jeseni prigoda je zaorati kao nikad do sada i doista zemlja traži božanski miris tamjanova dima,zazivajući Božje svijetlo; „ Neka na njemu Aron pali miomirisni tamjan svako jutro i u suton…(Izl 30,. Baš tako neka bude! No ovaj zlatni jesenji kolor nikako ne korespondira sa nedozrelošću sustava hrvatskog društva i Hrvatske kao zrele nacije i države, što smo mogli izgraditi, upravo onom strašću i zanosnom kako su hrvatski ratnici i branitelji obranili i uspostavili mladu državi Hrvatsku. Naprotiv ovo nalikuje jednoj drugoj simbolici jeseni, u atributu ogoljelog stabla, palom lišću s mirisom truleži. U konačnici nalik je sve više smrti!

Upravo je to ovih dana slika i prilika presude Vrhovnog suda, kojom se iz paučine zaostalih para i smrada trulih ladica nepravde, izvukla već odavno obavljena i izrečena pravomoćnu presuda HDZ-u, u kom se ovih dana održavaju izbori na rubu pameti i legitimiteta, ni malo utješna da ni druge stranke nisu bolje ili čak lošiji izbora i karnevalskih aklamacija. Hiperbolična presuda za aferu “Fimi Media”, ne

Zna se jeli tragičnija ili komičnija?!

Tko je to više osramoćen, Sudstvo, Sabor ili Vlada, narod ili mi članovi? U svakom slučaju to je narodna sramota i sramota Hrvatske, koja se ne mjeri nit uspoređuje samo kaznama na izborima kao profanim dječjim igricama.

Ukupni sudski proces i njegov sadržaj je sramotan po sebi, osim suđenja u “razumom” roku, u kojem lovina postaje žrtva. Koje li groteske! Ovaj a ni drugi sramotni procesi ne dotiču i ne čine bitnu stvar, da djeluju kroz brze procese u kojima bi se osvijestila narodna mudrost i poslala jasna poruka pravde:

„Oteto prokleto“!

To bi bio posao stoljeća, utješna i konačna satisfakcija prema svima, ovom napaćenom i pokradenom narodu i svijest o dug prema najsvetijima, poginulim ratnicima, onima, koji su svoje mlade živote položili na oltar domovine Hrvatske.

Možda nas doista spasi i preobrazi rumunjka Laura Codruţa Kövesi i njen ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u Zagrebu, kao neovisno tijelo Europske unije odgovorno za istrage, kazneni progon i podizanje optužnica za kaznena djela korupcije pranje novca i prijevare PDV-a.

Stoga nadajmo se kako će nedugo ovaj i sličnim mu trakavicama sudsko-politički procesi biti prošlost jer bi se i u taj sudski osinjak moglo ući, tj. onima koji su doista bili uvreda samom pravosuđu, a zaštititi i dati priliku onim vrijednim, većini, koja časno radi i obnašanju svoj sudački posao.

Umjesto da su upravljali svojim procesima, istresli iz gaća sve one koji su se protuzakonito okoristili društvenim pozicijama i nakrali na hrvatskoj tragediji, klijentelističke strukture, zvali ih Udbinim ili kosovim sinovima, njihovi sljedbenici ili kako god, ti nevidljivi skrivači nažalost još njima i nama upravljaju, izrugujući se svima pa i zdravoj pameti.

Tako i u ovom slučaju tuže stranku kao živi organizam, kao da se može okriviti Ferrarija što je vozio 300 km/h. Može doista politička stranka biti proglašena i terorističkom, naravno i ukinuta zakonom ali odvije imamo konkretne aktere i mangupe, one koji su se nečasno okoristili i procesuirani ali i one koji su “pomilovani” od strane organa progona, onih koji prolaze lišo bez punta i procesa, u lirskom došaptavanju, cvrkućući, u Gaju(evoj) s političkim gremijima duboke države, regrutirani u političku elitu, koja odabire žrtve i one koje želi poštedjeti, čime trajno generiraju rasulo Hrvatske i njenog sustava.

Stoga ova presuda je mačku o rep i teška prevara kojom, u konačnici narod plaća i vraća dugove konjokradica, drvokradica, lovokradica, pardon mislio sam na novac, kunekradica i eurokradica, te drugih raznih džeparoša.

E’ sveta Laura Kövesi, gdje si?! Država ako je država, mora svojim ukupnim sustavom i posebno organima progona i sudstva istresti “family-džepove, numere i nekretnine, stečene bez razvidnih osnova, svima posebno političarima te ih pretvoriti u dječje vrtiće ili staračke domove a novac vratiti narodu, u Državni proračun!

Tada će naša Hrvatska biti dosanjala Domovina!” – napisao je Kujundžić

T.R.I