Kurz se potpuno povlači iz politike: “Nisam ni svetac, nisam ni zločinac”

0
Foto: Screenshot Twitter

Bivši kancelar Sebastian Kurz (ÖVP) povlači se iz političkog. Bivši austrijski kancelar potvrdio je to na konferenciji za novinare koja je danas održana u Beču. Kurz se u budućnosti želi koncentrirati na svoju obitelj, a u narednoj godini preorijentirat će se i profesionalno. Osvrćući se na proteklih deset godina svog političkog djelovanja u Austriji, Kurz je istaknuo da je “zahvalan” na svemu.

“Uvijek sam davao sve od sebe i pokušavao sve”, rekao je Kurz te istaknuo kako se u posljednje vrijeme njegov entuzijazam za politiku malo smanjio. Pritom je mislio na optužbe, i postupke protiv njega. “Ima nešto iscrpljujuće u tome”, rekao je Kurz, Bio je kritičan prema “stalnom promatranju” kojem je bio izložen. Često je imao osjećaj da ga se “lovi”.

“Nisam ni svetac ni zločinac”, naglasio je Kurz i dodao da se veseli danu kada će se sve optužbe protiv njega proglasiti neutemeljenim. Rođenje “vlastitog djeteta” također ga je natjeralo da podnese ostavku na sve funkcije, ističe bivši kancelar i sada već bivši predsjednik stranke ÖVP.

August Wöginger ponovno bi trebao preuzeti ulogu predsjednika kluba ÖVP. Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer (ÖVP) trebao bi preuzeti dužnost šefa ÖVP-a, ali se raspravlja i da bi tu ulogu mogla preuzeti ministrica Karoline Edtstadler.

Kurz je imao iznimnu političku karijeru. Ovaj 35-godišnjak svoj politički put počeo je 2003. godine u Stranci mladih Narodne stranke (JVP), čiji je predsjednik bio od 2008. do 2012. godine. Kao nada za budućnost pod Michaelom Spindeleggerom (ÖVP) brzo je postao istaknut u stranci, a 2011., sa samo 26 godina, postao je državni tajnik za integracije.

Nakon izbora za Nacionalno vijeće 2013. unaprijeđen je u ministra vanjskih poslova. 2017. preuzeo je stranku od Mitterlehnera. S ÖVP-om tirkizne boje, stranka je pobijedila na izborima za Nacionalno vijeće, a Kurz je postao kancelar, donosi KROATIV.at

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here