Leko nakon debakla: Bili smo loši, treba mijenjati puno toga

0
Foto_ Snimka zaslona

Hajdukov trener Ivan Leko teško je pronalazio riječi nakon šokantnog poraza u Puli od Istre 3:0…

“Teško je reći što je pošlo po zlu, osjećaji su bolni, 3:0 je visok poraz. Prvo je poluvrijeme bilo al pari, mi smo imali neke situacije, ali nismo bili pravi. Puno toga je falilo, presing, pokušaji neki… Nakon 2:0 utakmica je bila gotova. Sada je vrijeme da to prihvatimo. Ne možemo si lagati i reći da je to normalno jer nije. Moramo pogledati istini u oči! Treba pognuti glavu i čestitati protivniku, priznati da je bio bolji. Treba sad ovo zaboraviti i ići dalje”, komentirao je Leko za MaxSport, a prenose Sportske novosti.

Nastavio je:

“Malo je bilo pokušaja, nismo uspjeli izdominirati u veznom redu. Istra nas je dobro zatvarala i imala je bolju tranziciju. Loši smo bili i u fazi obrane. Jednostavno smo bili loši, mora se to priznati. Iskoristit ćemo ovaj poraz, ovih visokih 3:0, kako bismo kasnije bili bolji. Je, kasno je bilo pokušati u toj fazi s Kalinićem, ali nadali smo se, postojala je neka nada… Pokušali smo nešto, ali sve je to bilo jalovo. Iz toga su pak počele tehničke greške koje je Istra znala iskoristiti.”

Leko je poručio da se dosta toga mora promijeniti.

“Treba mijenjati puno toga. Mi živimo 24/7 za taj nogomet, imamo ogromnu odgovornost prema klubu i navijačima, zato i jest ovakav poraz bolan. Sada su emocije jake i bolne, treba se sada okrenuti radu i okrenuti se ispravljanju očitih grešaka, treba naučiti iz ovoga i ići dalje”, zaključio je Hajdukov trener.