Foto_ Snimka zaslona

Hajduk je pao na Poljudu, Lokomotiva je slavila s 4:3 u 24. kolu SuperSport HNL-a.

Splićani su doživjeli bolan poraz nakon prolaska u polufinale Kupa. Trener Hajduka Ivan Leko prokomentirao je susret:

“Zajedno dobijamo i zajedno gubimo, najlakše bi bilo okriviti sad Awaziema i Vuškovića. Obrana se igra s 10 igrača, a naš mentalitet je mekan. Obrana nije atraktivna, ali s obranom se osvajaju trofeji. Imamo ogroman problem kolektivne obrane. Vuškoviću je ovo puno. On je odličan talent, a igrat će dobre i loše utakmice. Trebamo to istrpiti i pronaći rješenja”, rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

“Daleko smo od igrača, nismo agresivni, čuvamo igrača na pet metara. Znali smo kako igraju i vratimo se u utakmici, a onda primimo dva gola na postavljenu obranu. Ne lažemo sebe i govorimo si da je ovo dobro. Pokušavamo popraviti stvari. Danas je i psihološka stvar bila bitna. Imali smo užasan derbi pa dobru utakmicu u Osijeku. Ali imamo mekanu obranu. Ubije nam sve što imamo. Onda nas je i strah otići u napad.”

“Nisam došao ovdje prodavati pamet ni vizije, nego pokušati dobiti što više utakmica i igrati dobar nogomet. To je zasad plan, moramo dignuti momčad i igru. Ova je situacija jako teška. Treba sad naći frajere i mangupe da igraju sad kad je teško”, rekao je trener Hajduka.