Livaja: Vjerujemo u duplu krunu. U prvom dijelu prejednostavno smo izgubili neke bodove.

0
Foto: HNK Hajduk

Pripremni je dio Hajduk zaključio remijem protiv češkog prvoligaša Slovackog (1:1) u Poreču.

Najbolji igrač Hajduka Marko Livaja za početak se osvrnuo na to kako se osjeća nakon odrađenih priprema.

Imao sam malu gripu, prošlo je hvala Bogu sve u redu. Pripreme, teško je, ali moramo patiti da bi bili što bolji u drugom dijelu sezone“, rekao je Livaja u emisiji Hajduk Digitala pa dodao:

“Imao sam dva-tri dana slobodno nakon Mundijala. U ta dva-tri dana uvijek se nešto razbolim, bolje da nemam slobodnih dana. Za mene je Svjetsko prvenstvo bilo lijepo iskustvo.“

Livaja je dao značajan obol hrvatskoj bronci na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Između ostalog, postigao je gol protiv Kanade.

“Zvao sam Juranovića da mi doda loptu u prostor. Na kraju je izgubio loptu, ne znan ni sam kako je prošao. Refleksno sam primio i šutirao. U tom trenutku ne razmišljaš o tome da je to Svjetsko prvenstvo, da si dao gol, što svi sanjamo kad krenemo igrati balun. Dođeš sebi nakon 15 dana. Dao sam gol na Svjetskom prvenstvu, puno veći igrači od mene nisu zaigrali na njemu i dali pogodak”, prisjetio se Livaja.

Prokomentirao je rad novog trenera Ivana Leke.

“Disciplina velika, želi igrati napadački. Zasad je sve super, deset dana radimo odlično. Najbitnije je da ćemo vidjeti napredak, da neće biti stresova kao u prvom dijelu sezone“, rekao je Livaja pa dodao:

“Mislim da smo u ove dvije godine koliko sam ja tu igrali s trojicom nazad, ali nije bilo vremena da se uigra. Nije se znalo kako tko stoji na terenu. Ovo je dosta bolje. Taj sustav ima i prednosti i mana. Imamo igrače za to, ali vidjet ćemo kako će to izgledati kad krenu službene utakmice.

Livaja je otkrio da ne osjeća nervozu.

“Nisam nervozan. Volim pobjeđivati. Ne volim da glupo gubimo bodove kao i u prvom dijelu ove sezone. Sve su to bitni faktori koji te na kraju miču od cilja, a svi znamo koji je naš. Prejednostavno smo ispustili neke bodove. Bilo je tu možda i nekih sudačkih grešaka, ali ne treba ulaziti u to. Iskusna smo momčad, treba bolje zatvarati utakmice“, rekao je ključni čovjek splitskog kluba.

Hajduk sezonu nastavlja protiv Šibenika na Poljudu.

“Na Šubićevcu smo remizirali, ali nismo odigrali lošu utakmicu. Imali smo dosta prilika za riješiti pitanje pobjednika. Na kraju smo izgubili bodove. Ne trebamo se opterećivati sa Šibenikom, moramo igrati svoju igru i slijediti trenerove naputke“, rekao je Livaja.

Livaja i dalje vjeruje u duplu krunu.

Vjerujemo. Svi klubovi na svijetu imaju crne periode. Pitanje je hoćeš li ih iskoristiti. Dinamo je odigrao vrhunsku polusezonu. Nadam se da neće cijelu godinu biti na tom nivou“, rekao je Livaja.

Za kraj, osvrnuo se na mlade igrače koji su s prvom momčadi boravili na pripremama.

Mi dok smo ulazili u prvu ekipu smo bili fizički jači. Momci treniraju s nama već godinu i pol dana. Imaju kvalitetu i s razlogom su ovdje. Svake godine Hajduk izbacuje dobre mlade igrače, ne trebamo se brinuti za budućnost”, zaključio je Livaja.