Ljetni ponedjeljak

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Vrijeme je u nedjelju išlo na ruku mnogim događanjima na otvorenom, a slično će biti i u ponedjeljak, pa će obilježavanje praznika u Kninu proteći uz povoljne vremenske prilike. 

I u nedjelju je u unutrašnjosti bilo umjerenog razvoja oblaka, rijetko gdje i ponekog pljuska, dok je na Jadranu prevladavalo sunčano, u Dalmaciji i vruće. 

U ponedjeljak stupanj, dva toplije i uglavnom bez oborina jer će na vrijeme utjecati slabo izražen ogranak azorske anticiklone. Po visini će biti sve toplije uz postupnu stabilizaciju atmosfere. 

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. Nakon ne odveć toplog jutra u Kninu, poslijepodne će biti vruće, uz temperaturu oko 31 stupanj. 

Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju vjetar s mora, a povremeno umjerenog sjeverozapadnjaka bit će i u zaobalju. Sunčano će biti i na jugu uz najvišu dnevnu temperaturu između 29 i 31 stupanj. 

Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena, na krajnjem jugu i jaka bura, danju sjeverozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito, temperature oko 25 stupnjeva. 

Sljedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i vruće, u srijedu uz umjeren jugozapadnjak. U četvrtak naoblačnje sa zapada uz česte pljuskove i grmljavinu, koji će se navečer proširiti na veći dio unutrašnjosti. Na Jadranu također sunčano i vruće. U četvrtak, ponajprije na sjevernom dijelu uz naoblačenje raste vjerojatnost za kišu, pljuskove i grmljavinu. 

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u srijedu će zapuhati jugoistočnjak koji će u četvrtak jačati. Dakle za kraj ponovimo da će u ponedjeljak biti pretežno sunčano, pa će obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu proći uz vremenske prilike primjerene početku kolovoza – prave ljetne! (HRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bleiburg: HSP obilježio 75. obljetnicu tragedije

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img