Foto:Screenshot Index

Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, požalila se na susjeda “iz pakla” koji je nedavno kupio stan u zgradi u centru Zagreba gdje ona živ s obitelji. Otkrila je da je riječ o “uglednom sportašu “. Objavu Maje Sever prenosimo u cijelosti.

“U našoj zgradi stan je kupio ugledni hrvatski sportaš. Poželjeli smo njemu i njegovoj obitelji toplu dobrodošlicu, on je uselio krevete na kat i mnogo stranih radnika. I njima smo poželjeli dobrodošlicu i pokušavamo im pomoći i olakšati boravak u vrlo lošim uvjetima koliko možemo.

Onda je ugledni gospodin odlučio zauzeti prostoriju u dvorištu, koja nikada nije pripadala stanu koji je kupio, niti je korištene zadnjih 10 godina. On je priznao da zna da prostorije ne pripadaju stanu i nastavio radove. Prema jednoj verziji za kuhinju i sanitarni čvor za radniike, prema njegovoj verziji za njegove potrebe i da prespava kada je u Zagrebu.

Prostorije su u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravljaju Državne nekretnine. Obavijestili smo ih, zamolili da zaštite svoje prostorije. Danas su predstavnici Državnih nekretnina uglednog gospodina zatražili da preda ključ od prostorije, on je to odbio. Potvrdio je i službenicima da je svjestan da je u prostoriji bespravno, ali i dalje odbija dati ključ i nastavlja s namjerom da zauzme i uredi prostor za sebe.

Postoji službeni zapisnik i zapravo nemoć da se postupi po zakonu i da se nasilnika spriječi da zauzme državne nekretnine i koristi ih za svoje potrebe”.