Marija Ratkić izašla iz Remetinca

0
Izvor: N1 / Elvir Mešanović

Marija Ratkić izašla je iz istražnog zatvora u Remetincu. Ratkić je trebala izaći u pritvora još prošlog petka, no zbog isteka radnog vremena osječkog Trgovačkog suda brisanje iz sudskog registra tog dana nije provedeno iz formalnih razloga, kazala je ranije za Hinu njezina odvjetnica Višnja Galešić.

Mariji Ratkić je istražni zatvor bio određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. No, kako je odmah podnijela ostavku za nju više nije bilo zakonskih razloga za ostanak u istražnom zatvoru.

Odvjetnik Petar Pavković, koji također brani Mariju Ratkić, ranije je izjavio da njegova branjenica nije priznala krivnju i da neće biti svjedokinja pokajnica.

Ratkić se sumnjiči da je prodavala plin i pritom zaračunavala manipulativne troškove, a prema pisanju medija sada već bivša direktorica PIS-a je u svojem iskazu Uskoku kazala da je sve radila po nalogu također sada već bivšeg Ininog direktora Damira Škugora koji je ujedno bio i član nadzornog odbora PIS-a.

Uz Ratkić i Škugora, Uskokovom istragom zbog malverzacija u preprodaji plina, obuhvaćeni su i Škugorov otac Dane Škugor, donedavni predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak i njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje.