Friday, September 17, 2021
HomeSportMario Ančić: Teniska velesila poput SAD-a nije osvojila niti jednu medalju, a...

Mario Ančić: Teniska velesila poput SAD-a nije osvojila niti jednu medalju, a mi imamo dvije

Na fenomenalan uspjeh naših tenisača osvrnuo se i Mario Ančić, koji i sam zna kakav je osjećaj osvojiti olimpijsku medalju. Bio je brončani u Atene 2004. u paru s Ivanom Ljubičićem, nakon nezaboravne ponoćne bitke protiv Indijaca Bhupathija i Paesa.

– Ovo je veličanstven uspjeh, naš kvartet je upisan u svjetske teniske anale. Nevjerojatno je kad promisliš, teško je uopće izračunati, ali idemo jednostavnim načinom. Teniska velesila poput SAD-a nije osvojila niti jednu medalju, prvi put od 1988. godine kad se tenis vratio u olimpijsku obitelj, a mi imamo dvije. I to u međusobnom finalu. Francuska je ostala bez ičega – sretan je bio Splićanin.

– Od početka smo znali da su Nikola i Mate kandidati za medalju, uzimali smo to kao sigurno, ali vidjelo se i danas da nema sigurnih mečeva u tenisu, pogotovo u igri parova. I finale su odigrali muški, čvrsto, staloženo, s puno samopouzdanja. Marin i Ivan su bili fenomenalni, sve što su odigrali kroz Davis Cup prenijeli su na ovaj turnir. Ivan je odlično vodio njihov par, naročito u prvim mečevima, dok se Marin još navikavao. Eto, imamo pet medalja u tenisu od 1992. godine, imamo na što biti ponosni. Iskrene čestitke svoj četvorici, njihovim obiteljima, timovima koji ih vode. Nezaboravan uspjeh, stvarno. Puno su nam radosti donijeli. I ne samo oni, Hrvatska ima već šest medalja, vjerujem da će ih biti još.

Foto: screenshot

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments