Uočljivo je da televizije s nacionalnom koncesijom zadnjih nekoliko dana otkrivaju sve više nasilja nad socijalnim radnicima diljem Hrvatske.

Dnevnici su puni nasilja nad nesretnim djelatnicima centara za socijalnu skrb. Neke od njih istuku, na neke viču, na drugim mjestima nasilnici upadnu u prostorije, razbiju, razbacaju, priprijete. Čudna eskalacija. Kao da je otvoren lov na “socijalnu divljač”.

Nikako ne mogu uhvatiti smisao takve navale nasilja i eksplozije medijskog interesa za to. Ili će ta nagla provala biti koban dokaz da su Veljača i Janjić izravno potaknule nasilje i prijeti im zatvor kao sudionicama, pa televizije pripremaju ljudskopravašku lijevo-liberalnu javnost, poznatu po svojoj krhkoj tankoćudnosti za takav šok i stres, zbog robijaške sudbine njihovih heroina, prevenirajući postupnim navikavanjem ritualna samoubojstva grupa obožavatelja na trgovima; ili se crno piše ministru Aladroviću i televizije pripremaju teren za novu ministricu Veljaču?

Baš me zanima rasplet ove situacije, naročito, može li nas nakon korone i potresa, u svibnju i lipnju strefiti Veljača? Sreća da nema na vidiku kuge i rata, a i Greta je daleko.

Marko Ljubić/facebook
Foto: screenshot