Saturday, October 16, 2021
HomePremium SadržajMarkotić: Nemojte se igrati liječnika s djecom. Ako to želite, kupite lutku...

Markotić: Nemojte se igrati liječnika s djecom. Ako to želite, kupite lutku i plastičnu špricu,…

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera govorila je o porastu broja zaraženih, a osvrnula se i na cijepljenje djece.

“Kontinuirano se šalju apeli iz svih zemalja da se ljudi čim prije cijepe i da brojke pokušamo držati u kontroli”, rekla je, upozorivši da dolazi sezona dišnih bolesti.

Širok je prostor za širenje virusa, s obzirom na veliki broj necijepljenih, a delta soj preuzeo je primat – gotovo 100 posto u Europi.

“Dosta zemalja je intenziviralo cijepljenje djece, s dobrim rezultatima i dobrim odgovorom, pa i same djece. Kolega iz Portugala je rekao da djeca kažu roditeljima da se žele cijepiti i živjeti normalnije, a roditelji su skeptičniji”, rekla je.

“Djeca su populacija koju moramo štititi. Bitno je da djeca većinom jako dobro prihvaćaju mjere. Djeca su nekad pametnija i odgovornija od odraslih. Pustimo da odluke donosi struka, a ne javnost. Oni koji se žele igrati liječnika, neka kupe plastičnu lutku i plastičnu špricu i neka se igraju, a pandemiju neka prepuste struci”, kaže, prenosi N1.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Pa djeca nisu životno ugrožena od korona virusa pa zašto ih cijepiti. Nek se cijepe stariji koji se osjećaju ugroženima. I šta bi Markotićka da ona odlučuje o zdravlju tuđe djece. Stara usidjelica drži roditeljima predavanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments