Matija Posavec uhićen zbog 10 000 kuna da bi nekoga zaposlio, na njegovu žalost sve je snimljeno

0
Foto; Snimka zaslona/YouTube

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja, ovoga puta na području Međimurja. Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Jutarnji list uhićeno je više osoba među kojima je i aktualni međimurski župan Matija Posavec.

Također, istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita.

Večernji list javlja da je u sklopu akcije uhićeno šest osoba. U Međimurskoj županiji kažu kako za sada neće davati izjave.

Državno odvjetništvo RH podnijelo je Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta bivšem gradonačelniku Čakovca i sadašnjem saborskom zastupniku SDP-a Stjepanu Kovaču, potvrdio je član povjerenstva Hrvoje Zekanović.

“Nemam pojma, iskreno nemam pojmam, zovem policiju da vidim što se događa, zbog čega bih bio uhićen. Bilo bi lijepo da znam ako me već misle uhititi. Nemam pojma, idem sad na kavu u grad. Ne znam što je s Posavcem. Iskreno nijedan posao nismo zajedno radili, ja sam vodio grad, a on županiju”, rekao je za 24 sata Stjepan Kovač.

Kako neslužbeno doznaju 24 sata od izvora bliskih istrazi, Matija Posavec uhićen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 kuna od Josip Kobala za zapošljavanje. Također, neslužbeno doznajemo da je čin snimljen, prenosi RTL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here