Mihanović oštro o medijskim navodima o plagiranju doktorata: “S njima će razgovarati moj odvjetnik”

0
Foto: screenshot

Portal Index je u petak izvijestio kako je HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika, Vice Mihanović plagirao dio doktorske disertacije “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja” koju je obranio 28. veljače 2018. godine na osječkom Ekonomskom fakultetu.

Navode da u disertaciji na nekoliko desetaka mjesta koristi tuđe rečenice i čitave pasuse, a pritom ne navodi izvore ni preuzeto označava kao citat.

O svemu se očitovao Mihanović na svom službenom Facebook profilu.

– Ne pada mi na pamet komentirati konstrukcije i podvale aktivističkog portala čija je jedina zadaća difamacija osoba i institucija koje se ne uklapaju u njihov aktivističko-rušilački svjetonazor.

S njima će komunicirati moj odvjetnik i oni će svoje tvrdnje morati dokazati na sudu. Sve što sam u životu radio, radio sam časno i pošteno, pa tako i svoju doktorsku disertaciju. Cilj ovog napada, po njihovom poznatom obrascu, je pokušaj moje osobne diskreditacije. Kad mi ništa ne mogu pronaći onda su se uhvatili citata iz doktorata.

Na žalost autora ovog pamfleta i njegovih nalogodavaca, u tome neće uspjeti. Bez obzira na ovakve i slične napade, koje očekujem i u nastavku kampanje, ustrajat ću u onome što sam započeo i u tome me neće pokolebati ma što izmišljali i konstruirali – priopćio je.

dp