Milanović bjesni: ‘Grlić Radman je nitko i ništa, priglupi štreber. Neću dati suglasnost za obuku Ukrajinaca’

0
Foto: screenshot

Predsjednik Zoran Milanović danas je obišao Baniju, gdje je položio vijence i zapalio svijeće na spomen obilježjima žrtvama Domovinskog i Drugog svjetskog rata. U mjestu Majur Milanović je kratko razgovarao s novinarima, ponovno se usprotivivši planu da se u Hrvatskoj obučava ukrajinske vojnike.

“Neću dati suglasnost”, kazao je Milanović, te izrazio nezadovoljstvo posljednjim potezima ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana. “Otišao je gore (u Bruxelles, op.a.) bez ikakve moje prethodne suglasnosti. Dosta je odlazaka mini Plenkovićevih ministara u Bruxelles bez prethodne suglasnosti vrhovnog zapovjednika, to tako neće ići”, rekao je Milanović, prenosi N1.

Ako Sabor odluči, Milanović će se složiti

“Čovjek je otišao gore i preuzeo u ime Hrvatske kategoričku obavezu i prekršio Ustav. Neka stvar ide u Sabor, ako dvije trećine tako odluče, ja ću se s tim usuglasiti. Ali zašto se moramo dovesti u takvu situaciju? Imamo posla s običnim seoskim nasilnicima koji nas dovode pred gotov čin. To šalje o Hrvatskoj katastrofalnu sliku, upravo onakvu kakvi su i ljudi koji nas tamo predstavljaju”, kazao je predsjednik.

Milanović je naglasio da mu smeta što Vlada odluke poput ove o obuci ukrajinskih vojnika donosi bez konzultacija s njim. “Grlić Radman – koji je nitko i ništa, Plenković je tu bitan – otišao je, gurnuo se u prvi red kao mali, priglupi štreber i dignuo prstiće: “Mi ćemo prvi, mi ćemo prvi”, rekao je Milanović.

“To što su napravila gospoda iz Vlade, otišli u Bruxelles i bez ikakvog dogovora s predsjednikom RH rekli stav – to neće tako više ići. Neće se nikad naučiti reda jer su nasilnici. Ali svaka sila ima kontrasilu”, zaključio je predsjednik.

Anita M.