Foto: Screenshot YouTube

Nije nepoznanica da je predsjednik Republike Hrvatske žestoki navijač Hajduka, što ima veze s njegovim sinjskim podrijetlom. Bez obzira gdje živjeli, Sinjani kao veliki navijači Hajduka nastoje i svoju djecu usmjeriti u tom navijačkom pravcu bez obzira gdje živjeli.

U subotu je na Poljudu odigrana jedna od ključnih ovogodišnjih prvenstvenih utakmica između Hajduka i Dinama u kojoj je Dinamo slavio s 1:0 golom Petkovića u 38. minuti. Iako su svi mislili kako se iza ove utakmice neće vući repovi današnje vijesti ih demantiraju.

Utakmicu je sudio njemački sudac Daniel Siebert, koji je po mišljenju struke solidno odradio posao za koji je bio naručen i plaćen.
Na činjenicu da je utakmicu sudio njemački sudac, a dobro se zna da je posljednji njemački sudac u Hrvatskoj sudio u svibnju 1945. godine reagirao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komu se ova činjenica nije nimalo dopala, a imao je i zamjerki na samo suđenje. Iz njegovog bliskog kruga stižu informacije kako će predsjednik Republike Hrvatske tražiti poništavanja utakmice i igranje s hrvatskim sucima.
“Ono kad je Ristovski napucao sam sebe u ruku u šesnaestercu je bio penal!” – kategorički je govorio Milanović u bliskom krugu nogometnih znalaca s Pantovčaka. “Kakve propozicije, gdje to piše, recite mi gdje to piše da se smije napucati sam sebe u ruku u vlastitom šesnaestercu?” – bio je rezolutan predsjednik

Između ostalog predsjednik je napomenuo kako će se pismom obratiti Ustavnom sudu Republike Hrvatske pa neka oni donesu mišljenje ili odluku smije li njemački sudac suditi u Hrvatskoj nogometnoj ligi i smije li igrač sam sebe napucati u ruku u vlastitom šesnaestercu.

(Dugopolje. 01 travnja 2024, godine)