Milanović iz Like: “Iza ovoga stoji HDZ, nikakva udruga koja je pod financijskim “jarmom” HDZ-a”

0
Foto; Screenshot HRT

Udruga veterana 9. gardijske brigade “Vukovi” objavila je u četvrtak da se 30. obljetnica ustrojavanja brigade u Gospiću u petak, na koju je trebao doći predsjednik Zoran Milanović, neće održati prema službenom programu jer je, kako su naveli, u organizaciji došlo do problema s Uredom predsjednika

Milanović je ipak sve iznenadio i pojavio se na svečanosti.

 U mjestu Široka Kula odao je počast svim žrtvama Domovinskog rata s tog područja. Na početku obraćanja komentirao s je svoj sukob s ministrom obrane Mariom Banožićem.

“Ne može se iživljavati na slabijima od sebe. Pokušao je umiroviti Burčula, ne isplaćuje dnevnice”, rekao je.

“Ne znam o čemu govorite. U priopćenju ne piše ništa. Piše nešto o mome egu, to je to”, rekao je Milanović. “Odlikovanja su tražili, odlikovanja dodjeljuje predsjednik. Sve drugo je HDZ, novac, novac, novac, korupcija. Ministar Banožić ne govori kada sam ja prisutan u vojarni, on nije dio protokola, to mu je zabranjeno, kakve veze to ima s njima? Ovo je vojarna. Nikakve udruge tu nisu, i neće odlučivati o protokolu u hrvatskim vojarnama.”

“Netko je odlučio da će radit red u vojarni. To je ozbiljna stvar. To nisu udruge i Banožić, neka završi školu, ovdje se postupa po zapovijedi. Izvan vojarne, ja sam gost i dodjeljujem odlikovanja koja ste tražili. Gdje je ministar branitelja? Trebao je biti ovdje, ja ga nisam vidio od travnja, kada će Čermaka, Rojsa i Gotovinu proglasio udbaškim pudlicama. To je taj nesretnik rekao, Pleković ponovio”, rekao je Milanović te komentirao da je to bojkot vojnika.

“Iza ovoga stoji HDZ, nikakva udruga”, rekao je Milanović. “Ministar je politička, da ne kažem što. To je organizacija koja intreres izvlačiti novac i navodno vladati ovom zemljom. Određene udruge su pod njihovim jarmom i neće dobiti eura ako ne rade kako im se kaže. To imamo ovdje”, rekao je.

Milanović je ponovio da su “određene” udruge pod financijskim “jarmom” HDZ-a.”Župan ove županije je jedan slatki žabac koji je bio moj kandidat. Taj čovjek je sad HDZ-ovac. Važno je zvati se Ernest”, rekao je za Ernesta Petryja. Dodao je da je on nekad vikao pred protiv HDZ-a. Za odvojene proslave koje se događaju na važnim datumima, kazao je da iza toga uvijek stoji HDZ.

“Neka objave svaku riječ, što su tražili, kakvim su se ultimativnim tonom postavljali, čime su prijetili, čime je gospodin Žabac prijetio (župan)”, rekao je Milanović. “Nebitni su zato jer tamo nema postrojbe. Postrojba je sada dobila beretke. Oni su običan side show, zaostatak u probavnom traktu”.

“Vlada bi trebala podržavati predsjednika, a Vlada je takva da uskoro nitko neće biti na slobodi”, bocnuo je predsjednik.