Milanović o javnoj pravobraniteljici: Priopćenje koje je potpisala produhovljeno je poput obrasca za poreznu prijavu

0
Foto: Ured predsjednika

Nakon što je u ponedjeljak pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić reagirala na polemiku između predsjednika Republike Zorana Milanovića i udruge B.a.b.e., na svojoj službenoj Facebook stranici oglasio se i sam Milanović.

– Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po tome da je uplovila u drugi mandat neposredno prije zadnjih parlamentarnih izbora.

Isto tako je uplovila i u prvi mandat, 2011., u kojem za nju, odnosno od nje, nitko ništa čuo nije.

Priopćenje koje je potpisala produhovljeno je poput obrasca za poreznu prijavu, odnosno da budem jasniji, preuzeto (downloadano) s neke od stranica nekog aktiva neke od udruga.

Da podsjetim, riječ je o povjerenici Hrvatskog sabora, koja niti riječju, niti mimikom nije reagirala prije nekoliko mjeseci, kad je jedna saborska zastupnica, u slobodno vrijeme odvjetnica Janafa, koja je posao nažicala izravnom pogodbom, ljude (ministre hrvatske Vlade, žene u osmom i devetom desetljeću života) koji su navodno navraćali u neki društveni klub, prigodno nazvala ‘prostitutkama i kriminalcima’.

Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu izmami iz hibernacije. Pitanje: kad već ne radi svoj posao u zemlji, koliko je puta u ovih devet godina osobno sudjelovala u radu uglednog briselskog ‘Equineta’? Zna li što je to? – napisao je Milanović na društvenoj mreži.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić u ponedjeljak je priopćila sljedeće:

– Smatram da bi javno izrečeni stavovi javnih osoba, osobito predsjednika Republike, trebali upućivati na podršku i razumijevanje svih inicijativa usmjerenih prema zaštiti svih žrtava seksualnog uznemiravanja ili silovanja, bez propitkivanja eventualnih manipulacija, ‘prikladnosti’ i suodgovornosti žrtava, jer se radi o zanemarivoj statistici, a perpetuira uobičajene rodne stereotipe kojima se iskazuje nepovjerenje prema žrtvi, što nas dovodi u novu spiralu opravdavanja zločina i ušutkavanja žrtvi.

 

dp /Foto:screenshot 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here