Milanović o uhićenjima: Došla maca na vratanca. I Yutel je nastradao, vidim

0
Foto: Ured predsjednika

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na predstavljanju monografije Specijalne jedinice policije “GROM“ Policijske uprave Karlovac u Domovinskom ratu 1991.-1995.. Tom je prigodom dao izjavu za medije.

Komentirajući uhićenja u Zagrebu, predsjednik je rekao: “Došla maca na vratanca. I Yutel je nastradao, vidim.”

“Naravno, nakon izbora, da ne bi USKOK i DORH svoj posao radili nakon izbora. Ove koji su uhićeni krivnju treba dokazati, ali to su sve ljudi koji su bili dio kruga pokojnog gradonačelnika Milana Bandića kojemu je HDZ pružao bratsku pomoć”, rekao je Milanović.

Novinari su ga pitali kako misli da bi nakon uhićenja glavnog ravnatelja HRT-a, Kazimira Bačića, javni servis trebao funkcionirati.

“Treba ukinuti informativno-politički program. Treba zadržati gospodarski, ali dnevno-stranački program, kao oblik servisa treba ukinuti. Ima neovisnih medija, ima svega. Potreba za javnim servisom u smislu dnevne politike Yutela, što je ova televizija, nema. Nisam za ukidanje pretplate, jer nitko neće raditi dio programa koji rade oni”, rekao je Milanović, dodavši da se radi o, primjerice, obrazovnom programu, koji se ne može očekivati od privatnih medija.

Nadam se da su drugi aspekti poslovanja HRT-a u skladu s moralom, rekao je Milanović.

Neovisnost mora postojati, a dok je država, Vlada, premijer i Sabor vlasnici, ti nisi neovisan. Zato treba ukloniti dnevnu politiku iz programa, rekao je Milanović.

Non-stop se netko tko je povezan uz HDZ i Plenkovića hapsi. To je upravljački talent. Kako te ljude biraš, ne znam, rekao je Milanović. Upitan mogu li se očekivati nova uhićenja, Milanović je rekao da mogu, donosi N1TV

dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here