Milanović: Obljetnica Bljeska bez vojnika? “Mislim da ću im reći da ostanu doma”

0
Foto: Snimka zaslona

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je izjavio kako razmišlja o tome da vojska ne sudjeluje u obilježavanju VRO “Bljesak” u Okučanima kako bi ih se zaštitilo od politizacije te rekao da će o tome razgovarati s ministrom obrane Mariom Banožićem.

“Ovakav način polaganja vijenaca u kojem vojnici tamo moraju stajati satima da bi se poštivale neke epidemiološke mjere pa političari dolaze “na rate” dovodi u nezavidan položaj načelnika Glavnog stožera i zapovjednika Kopnene vojske koji, ako se ne žele zamjeriti nikome, moraju tamo dežurati kao na šanku. Moraju doći sa mnom, pa onda čekati Plenkovića, pa valjda Jandrokovića… Tako da mislim da ću im reći da ostanu doma, da ih naprosto zaštitimo od politizacije. Razmišljam o tome, sad ću razgovarati s ministrom. To je način da zaštitimo vojnike”, rekao je Milanović na vojnom poligonu u Gašincima, prenosi N1info.

Milanović je također komentirao i probleme s platformom CijepiSe, ali i sukob s premijerom Plenkovićem oko imenovanja veleposlanika.

dp/Foto: screenshot N1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here