Milijan Brkić čestitao pobjednicima u “Bljesku” citirajući pjesmu S. S. Kranjčevića “Mojsije”. Znate li kome je posvećena??

0

U povodu VRO Bljesak, u kojoj je i sam sudjelovao, hrvatski branitelj i ranije potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić na svom Facebook profilu objavio je čestitku pripadnicima Hrvatske policije i Hrvatske vojske za 26. obljetnicu te veličanstvene pobjede

Uz čestitku je objavio citat Silvija Strahimira Kranječvića iz pjesme “Mojsije”.“Čestitam vam 26. obljetnicu veličanstvene VRO „Bljesak“ u kojoj smo udruženim snagama Hrvatske policije i Hrvatske vojske oslobodili okupirani teritorij zapadne Slavonije

Tijekom Domovinskog rata domoljublje hrvatskih branitelja imalo je stvarni učinak, a naši hrvatski ideali bili su isti. S velikom željom ističem važnost zajedništva kakvom bi se trebalo okrenuti i danas. Poslušajmo savjest vremena, jer ljubav hrvatskih branitelja prema domovini nije izgubila zamah. Kako u Domovinskom ratu, tako i danas, domoljubi su vidjeli korak dalje. Njihove su vizije neopterećene sitnim interesima.Zajedništvo nas je obranilo od neprijatelja i samo tim putem možemo iskoračiti u bolju budućnost našeg naroda i naše djece.

Obilježavanje naših pobjeda, kao i sjećanje na izgubljene živote hrvatskih sinova i kćeri, mora postati imperativ plemenitog rodoljublja, a ne vrijeme moralne konfuzije koju kreiraju sukobi ega i to onih koji u vrijeme Domovinskog rata nisu imali hrabrosti uključiti se u obranu naše domovine i našeg naroda.

Pedeset i jedan nije broj nego suza i molitva za pale živote u oslobađanju zapadne Slavonije i zato složni i dostojanstveni iskažimo zahvalnost svim poginulim hrvatskim braniteljima.

“I tebi baš što goriš plamenom

Od ideala silnih, vječitih

Ta sjajna vatra crna bit će smrt

Mrijet ti ćeš kada počneš sam

U ideale svoje sumnjati.

“S.S. Kranjčević

Hrvatski narod u svoje ideale ne sumnja i zbog toga vođeni istim idealima zajedno proslavimo sve pobjede Hrvatske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here