Ministar Filipović: Nacional je objavio laž! Nikad nisam razgovarao sa Škugorom!

  0
  Foto: Screenshot Hrt

  Ministar gospodarstva Davor Filipović održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao tvrdnje tjednika Nacional da je ministar snimljen u prisluškivanju tijekom razgovora s Damirom Škugorom

  Filipović je prošli tjedan izjavio da glavnog osumnjičenog u aferi Ina Damira Škugora poznaje tek površno te da nikad nije s njim pričao.

  Tjednik Nacional tvrdi da je Filipović lagao te se pozivaju na izvor koji kaže da se Filipović tajnim mjerama snimljen u razgovoru sa Škugorm oko HEP-a.

  “Nikad nisam razgovarao s Škugorom, nikada nisam razmijenio poruku razmjenio s njim”, kazao je Filipović pa spomenuo  da je  više puta  bio na meti Nacionala i da su svaki put objavili laž.

  “Nacional je napisao da sam promijenitio frizera i da se šišam tamo gdje se šiša premijer, što je notorna laž, a i smiješno je. Napisali su i da sam angažirao posebnog savjetnika za medije, što isto nije točno. Objavili su i da je smijenjen tajnik mog ministarstva, slikali su me na plaži kako dijete vodim u more i komentirali moje kupaće gaće… “, rekao je  Filipović.

  Hoće li tužiti Nacional?

  “Naveo sam  vam nekoliko primjera koji pokazuju u kojem smjeru ide pisanje tog tjednika. Ponovit ću, s  Damirom Škugorom nikada nisma razgovarao, a vidim i  da je DORH demantirao njihovu objavu potvdivši da nije točna informacija da su snimljeni razgovori između mene i Škugora. To je sve što imam reći na tu temu”, kazao je ministar Filipović.

  “Cijela ova afera s Inom se počela događati sredinom 2020. godine. Sporni ugovor dogodio se 19. 10.2021. godine, a ja sam u Inu imenovan dva mjeseca kasnije. Prema tome, ni na koji način ne mogu biti vezan s ovim što se događalo i nekorektno je da me uokviruje u koruptivnu aferu”, dodao je.

  Na inzistiranje novinara hoće li tužiti Nacional odgovorio je:

  “Ja nisam tužio nijedan medij. Neću ga tužiti ni sada. A to što sam s nekim razgovarao na nekom skupu, s nekim koga sam površno poznavao, to neću komentirati, to samo vodi u neke dodatne laži i izmišljotine. Nikad nisam razgovarao s tim čovjekom telefonski.”

  Filipović kaže da neće komentirati je li s nekim razgovarao uživo na nekom skupu jer to vodi u nove špekulacije te da će tražiti smjenu cijele Uprave Ine. Kaže da je on u Ini imenovan dva mjeseca nakon potpisivanja spornog ugovora pa ne može biti vezan uz ovaj događaj.

  “Nekorektno je da me se pokušavama uokviriti u koruptivnu aferu s kojom nema veze”, istaknuo je.

  Nove cijene goriva

  Ministar Filipović je iznio i nove cijene goriva. “Prelazimo na tjedno računanje cijene goriva, benzin će pojeftiniti za 57 lipa i nova će cijena biti 10,62 kn, dizel poskupjeti za 54 lipe i nova će cijena biti 12,89 kn, a fiksirat ćemo cijenu plavog dizela na 8,49 kn.

  “Da smo ostavili dvotjedno računanje cijena, dizel bi bio oko 80 lipa skuplji, a benzin samo 20 lipa jeftiniji”, kazao je ministar.

  Govoreći o energetskom paketu mjera, ministar je kazao da će detalje prezentirati premijer Andrej Plenković.

  “Ovim paketom ćemo pomoći svim sugrađanima, poduzetnicima, svim koji su posebno ugroženi, bolnice, škole i vrtići neće biti u situaciji da neće moći plaćati”, rekao je Filipović, dodajući da je to poruka da Vlada čvrsto stoji uz svoje sugrađane, donosi Maxportal