25,10,21
HomeVijestiHrvatskaMINISTARSTVO BRANITELJA REAGIRALO: ‘Bujanec nastavlja sa serijom izmišljotina i laži!’ Tvrde da...

MINISTARSTVO BRANITELJA REAGIRALO: ‘Bujanec nastavlja sa serijom izmišljotina i laži!’ Tvrde da financiraju obljetnice iz Domovinskog rata

Ministarstvo branitelja reagiralo je na navode koje je objavio urednik i voditelj emisije Bujica Velimir Bujanec, a prema kojima je Vlada odbila financirati komemoraciju u Borovu Selu.

“Budući da urednik i voditelj emisije Bujica Velimir Bujanec nastavlja sa serijom izmišljotina i laži o politici hrvatske Vlade te nastoji manipulirati temama i žrtvama iz Domovinskog rata, u cilju točnog i istinitog informiranja javnosti dostavljamo vam podatke o pokroviteljstvu obilježavanja 30. obljetnice ubojstva 12 redarstvenika u Borovu Selu”, napisali su.

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je pokroviteljstvo nad obilježavanjem 30 godina od ubojstva 12 redarstvenika u Borovu Selu sukladno molbi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Krpelj Vinkovci, a sve na temelju članka 31. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske i Odluke o kriterijima i postupku za prihvaćanje pokroviteljstva Vlade Republike Hrvatske.

Netočna je tvrdnja da se navedene obljetnice nisu sufinancirale od strane Vlade, dodaju iz Ministarstva branitelja.

Udrugama iz Domovinskog rata koje obilježavaju obljetnice ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat, omogućeno je sufinanciranje obljetnica putem Otvorenog javnog poziva za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2021. godini, koje provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Krpelj Vinkovci je na Otvoreni javni poziv dostavila prijavu aktivnosti obilježavanja 30. obljetnice osnivanja Specijalne jedinice policije Vinkovci te aktivnosti obilježavanja 30. obljetnice stradavanja dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. Financiranje je odobreno za obje aktivnosti: obilježavanje 30. obljetnice osnivanja Specijalne jedinice policije Vinkovci i obilježavanje 30. obljetnice stradavanja 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu.

Zaključno, apeliraju da se zaustavi manipuliranje temama i žrtvama iz Domovinskog rata.

Foto: screenshot

Foto: Screenshot/Dugopoljeorg

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari