Foto: Snimka zaslona/YouTube

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu – Mislav Kolakušić na konferenciji za medije poslao je jasne poruke oko Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) koja traži veće ovlasti i odricanje dijela suvereniteta država i prepuštanje istog u ruke SZO-a.

Naime, SZO sprema nacrt sporazuma o pandemiji za 194 zemlje članice te traži da svaka zemlja za 20 posto povisi svoju članarinu.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, predsjednika SZO-a rekao je ovog tjedna da je je vrijeme za napredak u pregovorima o sprječavanju sljedeće pandemije, koja će se, kako je rekao, sigurno pojaviti, javlja Narod.hr.

”I dalje postoji prijetnja da se pojavi varijanta virusa koja će biti smrtonosnija od svih dosadašnjih”, kazao je šef Svjetske zdravstvene organizacije.

Na davanje većih ovlasti Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji osvrnuo se Mislav Kolakušić.

“Protiv sam bilo kakvog davanja ovlasti Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Bilo bi zdravije i sigurnije potpisati ugovore s kolumbijskim narko kartelima nego sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

”Pandemija covida-19 ostat će zapamćena kao najveći koordinirani udar na znanost, ljudska prava i zdravlje građana na globalnoj razini u ljudskoj povijesti. Tri godine smo svjedočili brutalnoj kampanji straha te masovnom i koordiniranom širenju lažnih vijesti o stupnju opasnosti i svim aspektima korona virusa. Svjetska zdravstvena organizacija financirana i efektivno kontolirana od strane farmacutske industrije bila je predvodnik kampanje straha koja nas je koštala tisuće milijardi eura, urušavanja svih ljudskih i građanskih prava, a mnoge građane života i zdravlja”, poručio je Kolakušić.