23/06/21

Misli Dida Andrijice (12): Znan ja što smeta kokardašu u Borovu selu, znan,..

Must Read

Zdravi bili dico moja!

Prošli dana smo imali dvi obljetnice, onu radosnu, obljetnicu Bljeska, kad je rvacki vojak pokaza četnicin di jin je misto. Kad su bižali i sve vikali: bište noge,usrat će vas guzica!Kad su pokazali da su jaki samo unda kad ji je prikoviše, i kad imaju svaku silu oružja i municije.

Ali čin smo se mi malo podigli na noge, bljesnija je bljesak i naša vojska, i policija je oslobodila sve šta je tila za činimise cila 32 sata. I gleda je vaš did Andijica obilježavanje, gleda i plaka.

Plaka ka i svake godine, za onima šta ji više nema, koji su krvcon svojon natopili slavonske ledine. Plaka san dico još jače i žešće, za onima šta su ostali živi, i u čudu se gledaju i pitaju čija i kakva je ovo država ?

A najprija mi je došlo plakat kad  vidin ko nan državu vodi!!! Oni anemikus, nesmi ni proć ulicon di side ljudi koji su oslobodili državu. Ustvari smi, ali u blindiranu autu, i on i njegovi ministri. A Milanović, je isto pješke proša. Nastranu šta nije tija ljudin piće platit.

I imali smo onu tužnu i žalosnu obljetnicu, kadno su u Borovu selu, četnici priklali i masakrirali naši dvanest policajaca. Eno nan se još uvik s njijova groblja ruga oni bradati šoškočanin.

On nan se mrtav ruga, ali nan se i živi rugaju. Kaže ono sralo pupavac da naši 12 nisu bili civili. Jeli, Bogetidragoga? I sad se policija u bilo kojoj državi more ubit i maskarirat jerbo nisu civili?

Pameću draču zadivija! A Pupavče, jesu li oni u Vukovaru bili civili? Oni u Škabrnji, Lovasu i svi drugin mistin? Šta će mo snjima? Ko je te pobija? Ja ću ti reć! Pobili su ji četnici, tvoja braća!

I ti bi bija s njima da nisi kukavica! Isto misliš ko i oni, isto želiš šta i oni, samo te je bilo stra za svoju guzicu, to je jedini razlog zašto si ladija jaja u Zagrebu, a nisi bijo na barikadan! A i oni tvoj kokardaš, načelnik Borova sela, viče da bi on pripitura onu sliku šta su je naša dica napravila. Kaže kokardaš da je to šta je naslikanu, prst u oko.

E sad se ja pitan, šta je točno prst u oko tebi načelniče kokardašu? Jeli morebit križ smeta? Smetaju li imena onizi koje ste pobili? Smeta li zastava Rvacka? Ili smeta oznaka specjalne policije, ili ono šta piše da narod nemere ime izgubit?

Šta ti smeta kokardašu? Ja ću tebi kazat šta ti smeta! Smeta tebi sve, a smeta ti ko i onomu tvomu pupavcu, samo zato jer je rvacko! Da su dica leptira na slonu nacrtali, tebi bi smetalo jerbo su ga rvacka dica crtala! Ali kokardašu, upameti da je i Borovo selo u Rvackoj, i da nikad neće bit nigdi drugo kliko god se vi trudili. Probali ste onomad, pa jesi vidija kako je završilo!

Zdravi bili

Vaš did Andrijica

Foto: privatni album

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img