Wednesday, September 22, 2021
HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (24): "Ako govori ko četnik, izgleda ko četnik, smrdi...

Misli Dida Andrijice (24): “Ako govori ko četnik, izgleda ko četnik, smrdi ko četnik- unda je sigurno četnik!”

Zdravi bili dico moja!

Počelo je popisivanje. Doša meni u ponediljak moj Unuk, sokol didov, i kaže da će on popisat Babu i mene priko interneta.

Kaže bolje je nego da čekamo onu dičurliju šta oda pa popisuje. Prvo nisan tijo! Nisan tijo, jerbo ne virujen ja tin đavlijin makinjama a Bogemimoga, neman neke vire ni u ove na vlasti, šta sa makinjan i popison upravljaju. Pa san se poboja, nebili posta e – srbin , ako se intermeton popišen.

Pusti ti njizi kraju. Ti jedno upišeš, oni promine i eto ti učas Rvata manje, a srbi konstitutivni… Nije in virovat! I onako mi se čini kako je ovi popis priko intermeta napravljen kako bi odjednon bilo srba ko škaje.

Nema više došlo dite na vrata, pa vidi da je kuća prazna, upola se srušila, okonje nema stoke, nema ni ćuke, i dite se okrene i ode. Dakuće kad nema koga popisat.

A vako? Pajdo se popiše iz smedereva, beograda i oklen oće, pa ti brajo pivaj! Raste broj na neviđeno. I nako ji ima prikoviše šta naše papire imadu, a anamo žive.

Eno nekidan oni beno vučić, zove srbe iz svi srpski zemalja da obise one njijove krpetine. Koji srpski zemalja? Kliko vi mislite da imate zemalja? Di vas đava opet nosa? Samo vi višajte zastave, tako ste i onomad višali one zastave u boji, pa bacali balvane, pa ubijali, sliovali i pljačkali, a na kraju ste obisili bilu zastavu za predaju!

To upametite! Ostavite se tuđega, đava vas u šumu okrenijo!

A pupavac je posebna priča. Čujen ja jučer, kako sve nešto, ko piškit ću , kakit ću pokušava razrješit tu situvaciju s zastavan i sutin njijovin danon.

Nije mu jadnomu lako. Vojvoda mu zapovidijo višanje zastava, nezna jadna kako bi se usprotivijo, a nebi rada ni plenkovića ljutijo. Znade da onu od srpske države nesmi obisit po zakonu, pa će višat one manjinske. Ova isti đava ko i ona, samo nema onu očerupanu kokoš na sebi.

Eno glavni njijov pop potpirije opet doša u Rvacku. Zapravo u jasenovac. Doša i brsti li brsti! Priča on o ljubavi, voli on Rvacku kaže, sve mu bonboni iz usta ispadaju.

Neš me privarit pope! Dok si o ljubavi priča dovuka se susobon ono isprtka od karađorđevića! On je dico moja, nama u sri Rvacke dovuka potomka srpskoga kralja! I niko da rič kaže! A vako kad ga čovik sluša na po uva, reka bi da je samo taki. Da je čovik s koji se more pričat.

Pa falili su ga ovi naši na sva usta. A on ti po staromu dobromu srpskome običaju ga šukne kad se ne nadaš. Pa ti u državu dovuče princa srpskoga, da se oni zajedno poklone srpskin žrtvan, za koje se nezna broja.

Do koju godinu će bit da smo ji petnest miljona pobili u drugome ratu, a dva- tri miljona u ovomu. Vi se smijite, ali oni dobro lažu, i upametite šta van govorin!

I ne zaboravit nikad, da je potpirije iz spc! A spc nije crkva, to je paravojna srpska organizacija.

I upametite dobro: ako govori ko četnik, izgleda ko četnik, smrdi ko četnik- unda je četnik!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

Foto: privatni album

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments