25,10,21
HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (25): "Oće li ove ture adezejci u Zagrebu uspit...

Misli Dida Andrijice (25): “Oće li ove ture adezejci u Zagrebu uspit izabrat predcjednika koji neće bit podguzna muva”??

Zdravi bili dico moja!

Nema brte dana da ova srbadija ne pravi problema. Eno oni njijov klempo napa Zorana. I kaže klempo da je Zoki glup i da je prikriveni Ustaša.

Mensečini da je komplimenat kad ti klempo kaže da si glup! Mali ćuko vučićev svaki put zalaje kad ga gazda ćušne nogon u guzicu. A Zoran in je lipo reka. I nije ništa laga! Jeli vučić urlika u Glini da je Banovina srpska? Je! Je li bijo nosač torbe onomu četniku šešelju? Je! Je li i on četnik? Je! Je li i dalje guraju svoju veliku srbiju, sad je zovu srpski svit? Jesu! I unda? Šta je Zoran krivo reka? Malo van je i reka kliko ste usrali!

A oni nesritni pupavac opet cmizdri. Da ne triba veličat Hrastova, da je on pobijo neke četnike. Ako pitaš mene pupavac, malo ji je i pobijo! Koji vas je đava tira krećat se u Rvacku? Niste cmizdrili kad ste rušili , silovali, ubijali , klali…unda niste cmizdrili, unda ste pivali i lokali. A kad je dogorilo do guzice, unda ne valja. Vami srbi mensečini, dobro radi sinkopa, pa zaboravljate šta ste radili, i da ste vi počeli sranja radit. Ali đavlu vas dajen, i vučića i klempu i pupavca i sve takve veliko srbe! Je li meni triba da se ja u ovin godinan su vama opterećujen? Ne triba! Mogu van samo poručit da van se seren u opanak!

Imamo mi i naši problema. Gledan ovu našu političku scenu, i neznan dico bili se smija ili plaka. Sad je vrime od unutrastranački izbora, pa se u svakome stranačkome kokošinjcu čuje kokodakanje i čepušanje.

Eno i u Adezeju miljon kandidata za precjednike gradski i ostali odbora. Ima ji u Zagrebu samo tri-četri. Oće li ove ture adezejci u Zagrebu uspit izabrat predcjednika koji neće bit podguzna muva i koji će dignit adezej anamo?

Ko će znat! Ima tamo neki Kostopeč, pa neki Herman i vidin nekidan se i mali Iko kipar kandidira. E sad. Ova dva, Kostopeč i Herman su dokturi. Znači, oni su naučili popravljat kad se nešto pokvari u čoviku.

A zagrebački adezej se čini jako bolestan, dane kažen pokvaren. A Iko je kipar! On nije naučijo samo popravljat, nego i stvarat! Taki mu posa! On će rećemo, ako kojemu kipu opadne ruka, ili nos, znat isklesat novo i popravit.

Ali će znat i od kamenoga bloka isklesat novi kip! I vako ja mislin; ovi adezej u Zagrebu i izgleda ko kameni blok. Niti ga ko šta pita, niti on išta radi. Pa bi ja reka vako; da me se pita, a ne pita me se, ja bi van preporučijo da izaberete Iku kipara, pa da on od toga bloka iskleše štogod!

A ni u crljeni, u sdepeju ne cvate cviće. Oni mali Grbin će ji raskupusat, ko guda masnu kesu!

Otkad ji je preuzejo tamo mira nema!

O seljacin, oću reć rvackoj seljačkoj stranci ne triba ni pričat. Oni šta krade radija iz auta, ji je razbijo tliko da jin ne triba vanjski neprijatelja.

A gledan ove bivše škorine, oni isto neznaju di udaraju! Doli u Splitskoj županiji , oni Šimundić glasa na svoju ruku, protiv odluke svoji stranački kolega, oni ga dolikar iz županije pošalju na stranački sud, a ovi gori kažu da on nije kriv, i da je radijo u interesu stranke?!! Unda ovi deset-petnest koji su donili odluku koju Šimundić nije poštiva nisu radili u interesu stranke. Jeli tako? Je! Undak sad nji izbacite…luda kuća!

A ove druge, na žalost nema se zašto ni spominjat.

Na kraju dođe čovik do zaključka; kad bi naši desničari, rećemo , ošli igrat nogomet , i unda ji staviš u istu ekipu, ta utakmica nikako ne bi bila po pravilin.

Naši bi desničari tražili 11 lopti, da svak ima svoju!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

Foto: privatni album

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari