Thursday, October 28, 2021
HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (28): "U politiku ka i u nogomet triba uvesti...

Misli Dida Andrijice (28): “U politiku ka i u nogomet triba uvesti prilazne rokove”

Zdravi bili dico moja!

Gledan ovizi dana ova pritrčavanja u našoj politiki, i padne mi nešto na ovu moju pamet. Mensečini da bi u našoj politiki tribalo uvest prilazne rokove, ko u nogometu! Imaš brte litnji i zimski rok, pa prilazi. Nemere se to vako kroz godinu više upratit.

Svako malo neko odnikud prilazi, pritrče u drugu stranku, ko da nisu stranke nego nogometni klubovi.

Rećemo, čovik uđe u Sabor na jednoj listi, pa undak za malo vrimena pritrči drugima, a unda, još se mi navijači, nismo ni navikli na taj njegov novi dres, on opet prileti negdi drugo.

Ili ako pogledaš ove iz esdepeja, njiman je cila momčad utekla. I oni osnovaše novi klub. A stari jin klub spa na par igrača. A ja se dico moja, cili život mislin zašto se ti klubovi zastupnika zovu klubovi? Eto zašto!

I nako se ponašaju ko nogometaši, pa nek nas i samo ime na to podsjeća.

Eno gledaj maloga Škore, on je bija glavni igrač u svomu klubu, pa ga ovi drugi tili stavit na klupu, da ne igra više u prvoj momčadi, a on odleprša u drugi klub. Sad anamo neće bit glavni igrač, ali bar će igrat u prvoj ekipi.

Puno je dico primjera kad su naši politički igrači minjali dresove i klubove. I zato ja kažen; triba sastavit pravilnik o prilaznin rokovin, da se zna ko, di i zašto prilazi.

Rećemo vako, znači oće zastupnik prić iz jednoga kluba u drugi. E sad, moreš ti prić, ali nan mišu mali kaži koliki je transfer, na kliko ti godina prilaziš, kakvi su uvjeti ugovora, moreš li ti i smideš li vikat protiv prošloga kluba i tako dalje.

I mora narod znat i ko su jin menadžeri. Jerbo i oni proviziju ubiru. I sve transparentno i jasno mora bit! Ali tute se stvara masu drugi problema. Kako politika nije nogomet, ima ona i li bi bar tribala imat, i oni svjetonazorski dio.

Pa undak i to triba stavit u pravilnik.

Znači, kad rečeni zastupnik ilitiga igrač prilazi u novi klub, mora se znat i taj svjetonazorski dio. Da brte ne ispadne kako prilazi samo zbog beneficija. Nije čak ni bitno oće li lagat, a znademo da oće, nego da se ispuni i ta forma.

A ne da se događa da rećemo uniđe u sabor ko Zekanović na jednoj listi, a undak se siti da mu tizi više nisu dragi i otpliva u drugi klub. Taka nespretnost se more protumačit da je samo tijo uć u Sabor, i da mu nije bilo bitno priko koga će to napravit.

Nadalje, vidimo da veći klubovi ni ne moraju radit javne transfere. Oni to ispo žita, pa ovi jado igra u jednome klubu, a zabija golove za drugi. I svi šute!

Zbog svega toga, pridlažen da se naprave pravilnici o transferin, prilazni rokovi, i da se kažu svi djelovi ugovora o prilasku! Ni sutin se ništa neće prominit, ali će baren bit zanimljivo!

Ionako nažalost našu, ti šta odu u Sabor, odma zaborave narod i počnu igrat svoje igre!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

Foto: privatni album

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari