HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (35): "Crljeni se odriču Milanovića ko Mate magareta...

Misli Dida Andrijice (35): “Crljeni se odriču Milanovića ko Mate magareta kad je ušlo u tuđu ditelinu”

Zdravi bili dico moja!

Eno čitan nekidan kako je u zagrebačkome esdepeju izabrat novi pricidnik. Kažu , nove i progresivne snage stupaju na scenu. Kad tamo, prvo čega se je taj mazlum sitijo je vraćanje trga titi. Čudo od progresivnosti. Ne bi da smo u 48- moj.

Sve kad pomisliš da ova jadna zemlja ima i neki rvacki socjalista i ljevičara, nasere ti se opet mali rutaš. Jedino šta je taj uspija kod mene, a triba po istini govorit, to je da mi je umal zgadijo časno prezime Gotovac. Ali nije to sve od naši ( đavla naši, nego su ovde) crljeni.

Evo se liston odriču Milanovića , ko što se Mate Bikin odreka magareta kad je uša u tuđu ditelinu. Svi viču nije više naš. Pupavac ga napada, skočile babe i žabe, a sve zato što Milanović u svoj svojoj benavosti oće i istinu kazat. Pokadikad istinu koju nesmiju ni adezejovci reć zbog koalicijskoga in partnera. Pa sad udaraju po njemu, ali ni on dužan ne ostaje.

A na desnici šušur. Opet! Dakuće, šta je naša desnica brez problema. Kažu privarijo ji zekanović! Ma nu! Čudo jedno! Jeste li vi toga čovika ikad upoznali? Jeste li barenko šnjimen kavu popili? Jerbo se čini da ga ni na cesti niste srili do nekidan! Đavlu vas dajen, nije uopće bilo u pitanju oće li vas zekanović privarit, nego kad i kliko puta! Ali nije to ništa nova na našoj desnici.

Ona je , dico moja , na našu žalost , sve ove godine satkana od razbijanja, podmećanja, laganja i privara. I undak pitaju šta ljudi ne glasaju zanji? Čast iznimkan, ali ji je tamo dosta šta u svojoj obitelji od pet članova mogu dobit samo jedan glas. Svoj!

Nego kad san kod Sabora, čitan ja nekidan mejl šta je posla oni đakić. Je, oni debeli šta mu se guzica zalipila za fotelju u Saboru i u HVIDRi. Bogo moj, ja nisan vele pismen, a neman ni neke škole, ali ono je za nevirovat! Nemere čovik napisat četri rečenice uprav. Ali zato more sidit u Saboru i skupljat bogastvo okolo.

Ja kad san ono pročita , umal nisan hitnu zva da ode po njega, jer po onomu mi se učinilo da čovik ne dajBože ima moždani. I undak se mi čudimo kako nan je, a vaki nas vode… Još nan je i dobro kakvi nan vladaju!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica
Foto: privatni album

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

Premium sadržaj

Nedavni komentari