Misli Dida Andrijice: “Da san u Splitu glasa bi za Vucu, pa kad pobjedi, da nam ispeče janje na srid rive”

0
Foto: privatni album

Zdravi bili, dico moja!

Evo smo cilu nedilju proboravili u gostijoni našega Mate Digitrona, bistreć ovu našu rvacku politiku i stanje u Državi. Najprije smo se ujtili ovizi lokalni izbora, jerbo tute ima matrijala za pisat knjige.

Rećemo, u Zagrebu, ima ovi mali Tomašević, ovi što može. Ali Boge mi moga, on je vaskolik antiprotivan! On bi upravlja Zagrebon, a nemere kućon upravit, eno mu ćaća Škoru podržava. Di ta kuća more naprid, ako ćaća i sin u iste diple ne pušu. Undak oni, pomozie mi reć, oni iz adezeja, Filipović. On bi radijo cjepivo suprotivu raku u Zagrebu. Java te u šumu okrenijo, ni u rvackin šuman neznaš di si, a ti bi cjepivo radijo. I to protiv raka! Da mi se je cjepit sutizin, pa umrit sritan!

Eno kaže i ona Mrak iz glasa se glasa. Eto rodice ti ćeš upravit Zagrebon. Morebit isto ko i s Gunjon! Ajde ćerce na brod i pivaj partizanske! Jadnu Vesnu neću ni spominjat , već je sama sebe da prostiš posrala, čin je prepisivala od Mosta.

A ni ovi mostov Troskot nije za Bože pomozi, mensečini da je on ko Petrov, samo u Zagrebu, reka je Ante Podguzin, kršćena vodica, niti pomaže, niti odmaže. Tute je još i Škoro, on kaže da bi bijo najbolji za Zagreb. Kaže još onomad, da on ne bi ubijo za Rvacku, ali je spreman za nju , rečenu Rvacku poginit… Ima si kad rodjače, ali ti se nije mililo…

Sa druge strane, u Splitu je veselo. Oni podgradonačelnik, loji se goni za gradonačelnika, oni mali Vice, je skroz upa u problem. Kažu da je prepisiva u doktoratu. Ma Bogeti, ko nije. Zadnji koji nije ništa prepisa a doktorira je osim Đapića, umra 1865 godine. Doli se još goni neki iz sdepeja, za kojega nikad nisan čuja, undak oni pametni Puljak, kojomu ja brez obzira na njegovo školanje, nebi da da dvi ovce moje, ali nacrtane čuva. Eventualno ako bi mu žena pomogla, i onu Daliju zvala u pomoć.

Mensečini da bi i unda vitar donijo papir sa nacrtanin ovcan, a njizi bi hgss tražijo po Bijakovi. Ali doli se još gonjaju i Kerum, lipa vlaška glava od 35 kvadrata, i Vuco!

Je, Vuco, oni pivač. Znan da je i Kerum pivač, on lipo piva ali ga je zeru ružno slušat.

A Vucu…Bogo moj, kako se on lipo dere. Virujte mi ja bi dico volijo da san u Splitu, pa da glasan za Vucu, pa da nan sviman janje ispeče kad postane gradonačelnik. Jedino bi tribalo dobro auto sigurat, jerbo mu predsjednik stranke, oni isprdak iz Samobora, voli jamljat radije iz auta.


Zamislite dico tu situvaciju; mi kusamo janjetinu na sri rive, sve puno auta, a ovi pajdo jamlja radija iz auta. Majkemi bi se dobro okoristija, a nami bi janje prisilo. Kažu da će doli u trku i oni Marušić, oni za zube, oni šta proteze redi, između ostaloga. Meni je on super, samo mi malo baca na onoga ministra Horvata, šta je uteka kad je rat počeja, i školu svršijo u Mariboru. Horvat, ne Marušić, ovi drugi je u nas školu svršijo.

O Osijeku  dico moja draga nema potribe pričat. Sve što od nji čuješ je kako će se borit protiv onizi đavliji komaraca. Ni jedan nije spomenijo kako in grad propada, kako in dica iđu vanka i kako im je mađar triba da jim stadijon napravi.

Ima još gradova, i u gradovin gadova, ali o tomen ćemo drugi put!

Živi bili!
Vaš did Andrijica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here