13 C
Split

Misli dida Andrijice: “Glavni pope, ne boj se, ima još Rvata, i zaozbilj računamo na vas,..”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Zdravi bili, dico moja!

Bogu fala, stožer nan ukinijo zidić, pa sad moremo lipo sist u baštu u našega Mate Digitrona, pa popit i čitat novine ko ljudi. Ali java ti odnija novine, dico moja! Svaki put kad ji otvorin, snerva me gore nego šta me je ikad snervala onaj moja Baba kodkuće.

I tako čitan ja, kako je neki rvacki ratni invalid pribijo doktura u Gospiću a ako ćemo po istini , ako je istina sve šta kažu o rečenom dokturu, malo mu je i da u jaketu, Nego odma mi padne na ovu moju pamet kakono je onomad neki građanin bacijo bumbu na radnike hepa, i vako ja mislin; nu javla, kad je u kakvoj nakaradnoj situvaciji branitelj, undak je on branitelj po svin medijin, a ako je rećemo Jovo, Milos ili Miodrad, undak mediji napišu građanin???

Znači , naši mediji nas uče, a sve u dogovoru su ovizin na vlasti, kako su Miloši, Jovani i ostali građani, a naši pravi rvacki branitelji to nisu! Lipo Bogami! Ovi šta su napadali, klali, palili i silovali su znači građani, a naši šta su krvcon svojon obranili i stvorili Rvacku nisu…Neću beštimat, na ovomu mistu, ali ću in isto reć: seren van se u opanke, i medijin i vlasti, a i Milošin, Jovanin i ostalin, na čelu su Miodragon!

Kaže druga vist, da je jedan, oni mali Zdilar, zabranijo dolazit u restoran sdepeovcin, a pogotovu onumu Staziću i malome Bauku. E moj Zdilar, nisi ti njima ništa triba branit, oni ti ilijeitako ne dolaze rada u Imocki, a viruj mi , prija bi se pakal zaledijo nego bi oni i njijovi došli u tebe. Nisi ti njiman nikako drag, znadu oni da si ti Rvat! Morebi da bi došli jedino ako bi ji džabe najida i napija, ali bi ti i unda isto mislili. I o Imockomu i o tebi!

Dalje, kaže da je u Rvacku doša oni pop šta otvara usta na četničke pisme, On je tamo unjizi sad glavni pop. I kaže on između ostaloga, da triba računat na njizi, baš je tako reka: Računajte na nas!

Računamo pope, računamo itekako, ijako ima ovizi naši koji bi se svama opet ljubili, viruj ti didu Andrijici da računamo na vas! Prvi put kad Rvacka pristane računat na vas, opet će dobit u bekinu ko u zadnjemu ratu. Zato pope ne boj se, ima još Rvata, i zaozbilj računamo na vas i vaše gadarije.

A nu javla malešnoga, tamokarec mu je bijo domaćin oni ćulibrk, isto pop, a u slobodno vrime bavijo se i poslon niški specjalaca, I nji se sićamo!1 I nas vas ćulibrče računamo. 

Nego kad smo kod računanja, bilo bi van dobro da i vi računate, kako ove ture nije ko devedesetiprve, pa da bi u slučaju kakvih srbijanski radnji, mogli u Bugarskoj završit!

 Eno ode i Bandić, Bog mu da pokoj. Nemeren pisat kakvi je bijo gradonačelnik, jerbo san u svomu selu a ne u Zagrebu, ali dico moja kliko ovi jadnika ima šta mu sad mrtvome kosti primeću.. Dok je bija živ, guzice bi mu dali za kunu, a sad udri..e jadni moj narode.

Kažu kako je nami u Rvacku stiga i oni afrikanski virus, kaže donilo ga doli iz neke afričke zemlje di su neki naši bili na odmoru. Pa kad vas je java gonja u ovoj situvaciji odat po Africi? I to još na odmor? 

A ja sve vako mislin, da se kojin slučajen stvori naš Rvacki virus, ta korona bi krepala, jerbo bi i za virus dobit mora imat vezu!

 

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img