Foto: Screenshot

Stipo Mlinarić Ćipe komentirao je za N1 Studio uživo korištenje naknada saborskih zastupnika.

“Hrvatski narod se osjeća blesavo jer ove naknade su po zakonu, ali zakon su skrojile politike HDZ-a i SDP-a, to se sad vidi. Tako je i hrvatska država opljačkana po zakonu, po zakonu privatizacije, sve po zakonu”, rekao je Stipo Mlinarić Ćipe i dodao:

“Tako i izjava kolege Đakića vrijeđa sve hrvatske branitelje. On je predsjednik HVIDR-a-e, trebao bi biti oličenje poštenja, a ne da prima 1.000 kuna naknade zbog stare majke. I drugi branitelji i građani imaju stare roditelje pa ne primaju naknade. Umirovljenicima će sad jednokratno dodijeliti pomoć, a Đakić i drugi to mjesečno primaju.”

Mlinarić ističe da se zbog takvih primjera pogrešno gleda na sve branitelje. “S takvim nelogičnostima kroz predsjednika HVIDR-a-e gledaju ostatak populacije branitelja, ljudima se muči i kažu svi su isti. Ja kažem – nismo, neka mi sve pretraže. Morao sam se po zakonu odjaviti iz Zagreba i prijaviti se na vukovarsku kuću, koja je prazna, radi lokalnih izbora. Zvala me Porezna nakon par dana, rekli su da će mi prebaciti porezni karton jer je to povoljnije za mene. Rekao sam ni u ludilu jer ću se za nekoliko mjeseci opet prijaviti u Zagrebu, nisam htio prihvatiti ni tu mogućnost po zakonu. Političari moraju biti uzor, ali ne uzor kriminala”, rekao je.

Govoreći o naknadama u njihovim redovima otkrio je: “U Klubu Domovinskog pokreta mislim da dvoje zastupnika putuje i imaju pravo na to, ostali su iz Zagreba.”

Govoreći o ministru Tomislavu Ćoriću, istaknuo je: “Oporba nema snage smijeniti ministra. Ona može ukazati, a na Ćorića je ukazivala više puta.”

Anita M.