Foto: Screenshot YouTube

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe prozvao je Plenkovića jer nagrađuje teroriste koji su ’91. oružjem ustali protiv Hrvatske, a predsjednik DP-a Zagreb Igor Peternel komentirao je pljačku INA-e:

”Hrvatice i Hrvati, izjava Andreja Plenkovića o terorizmu i naoružavanju ljudi, a tu svrstava i Domovinski pokret, je veliki spin. Takvim izjavama on pokušava usmjeriti javnost od ključne teme, a to je krađa u INA-i od strane njegovih ljudi koji su ukrali milijardu kuna”, upozorio je Mlinarić.

”Niti je DP organizirao subotnji skup, niti je na njemu govorio itko iz DP-a, a čelnik DP-a Ivan Penava na njemu nije niti bio.

Kad je gospodin Penava organizirao skup, stao je sa svojim imenom i prezimenom i organizirao skup za procesuiranje ratnih zločinaca prije pet godina u Vukovaru, a kojeg ste vi, Plenkoviću, svim silama htjeli opstruirati”. ‘

Vi ste, Plenkoviću, te iste teroriste, koji su ’91. oružjem ustali protiv legalno izabrane hrvatske vlasti, kroz Zakon o civilnim žrtvama rata nagradili, da ih hrvatski narod plaća za njihovu agresiju. Toliko o tome tko potiče teroriste!”, poručio je Mlinarić.

”Prateći bizarnu pljačku INA-e, ne možemo se oteti dojmu da je vlast očajna i primjenjuje jadan PR obrazac, hvaleći institucije kako rade svoj posao, a zapravo ne rade ništa, nego su ga prisiljene raditi tek kad se zavalja neka afera.

Maske padaju i nadam se da će građani to konačno shvatiti. HDZ više nije stranka koju povezuje bilo kakav svjetonazor, već su to isključivo interesi i očuvanje hranidbenog lanca i privilegija”, istaknuo je Peternel

Video pogledajte ovdje