Foto: Screenshot HRT

Luka Modrić je na konferenciji za medije pred susret osmine finala Lige prvaka protiv Liverpool govorio o produženju ugovora s Realom.

Igram sve bolje nakon Svjetskog prvenstva, koje je ostavilo traga na meni. Međutim, vraćam se. Dobro se osjećam i nadam se da će tako biti do kraja sezone. Ne mogu reći ništa o produljenju ugovora s Realom jer nisam razgovarao s vodstvom kluba. Miran sam. Uvijek ponavljam istu stvar – želim ostati ovdje. Moram razgovarati s klubom kako bih saznao što misle. Želim zaslužiti novi ugovor, a ne da mi ga se pokloni. Nitko mi nikad ništa nije poklonio. Želim ostati zbog svojih zasluga, započeo je Modrić te najavio utakmicu s Liverpoolom.

“Očekuje nas jako teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika na kultnom stadionu koji ima strašne navijače koji rade pritisak. Moramo izvući pozitivan rezultat uoči uzvrata. Moramo biti na najvišoj razini. Gledamo snimke drugih momčadi, ali u ovakvim utakmicama poznaješ suparnike i znaš što možeš očekivati. Za ovakve se utakmice uvijek pripremam na isti način”, zaključio je.

Bilo je razgovora o navodima da madridski Real traži od Modrića da prestane igrati za reprezentaciju, obzirom na veteranske godine u kojima se nalazi.

“Kao što sam rekao nakon Svjetskog prvenstva, plan mi je igrati za Hrvatsku do kraja Lige nacija. Nisam donio odluku što će biti nakon toga. Vidjet ćemo, moram dobro razmisliti. Real me nikad nije tražio da prestanem igrati za reprezentaciju. Nije njihov stil davati ultimatume. I to nikada nije utjecalo na moje nastupe za Real. Puno se priča o mojim godinama, ali pokazao sam da mogu igrati za Real i Hrvatsku. Nakon Lige nacija ću donijeti odluku što dalje” objasnio je.

anita m.