Monstrum iz Solina osuđen na 50 godina zatvora!

0

Luka Juretić (26) osuđen je na 50 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja 92-godišnjeg Vicenca Uvodića te pokušaja teškog ubojstva 87-godišnje Senke Uvodić – javlja Dalmacija Danas.

Zločin se odigrao koncem siječnja 2019. godine u Solinu, kada je mladić, inače susjed dva kata iznad stana bračnog para u poznim godinama, došao na vrata pitati brašno za palačinke.

Kako je naglasila tužiteljica u završnoj riječi, na prijevaran način je postigao da mu Senka otvori vrata te kada mu je okrenula leđa, izudarao je čekićem i batom za meso po glavi. Dok je starica ostala ležati u lokvi krvi, pretvarajući se mrtva, mladić je napao njenog supruga te ga usmrtio s ukupno 13 udaraca po glavi, a na kraju ga je nožem ubo u abdomen, od čega je 92-godišnjak preminuo na mjestu. Iz stana je uzeo ručni sat, nešto zlatnog nakita, nešto kovanica te čokoladice, upaljače i spajalice, ne sluteći da je Senka Uvodić živa.

Upravo je starica susjedu do kojeg je nekako dopuzala pozvavši pomoć, kazala ‘ovo mi je Luka napravio’. Na žalost, preminula je dva mjeseca nakon ovog brutalnog napada.

Juretić će, ako presuda bude potvrđena, snositi 186 tisuća kuna sudskih troškova, a teče rok od 15 dana koliko je predviđeno za žalbu na ne pravomoćnu presudu.

– Jedina osoba koja je sve vidjela je pokojna Senka koja je detaljno opisala sve okolnosti. Uz uzimanje izjava drugih svjedoka sve je u potpunosti jasno, obrazložio je sudac Dinko Mešin.

– Po mišljenju Vijeća ovo je jedan od najokrutnijih zločina na ovom području, ali i cijeloj Hrvatskoj. Manja kazna ne bi bila dovoljna za ovakav čin – zaključio je Mešin.

Juretić je odlučio propustiti izricanje presude.


dp:foto:screenshot


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here