Most objavio: Imamo 400 000 potpisa.

0

Most je organizirao konferenciju za medije o netom završenom prikupljanju potpisa referendumskih inicijativa “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”. Kazali su da su prikupili 400.000 potpisa.

“Drago nam je reći, obje referendumske inicijative stekle su dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma, i više od toga. Pravovaljane potpise donijet ćemo 24. 1. u Sabor”, rekao je predsjednik Mosta, Božo Petrov.

“Skupili smo 400.000 potpisa. Tresem se od radosti”, rekao je Marin Miletić, zahvalivši svim strankama, neovisnim saborskim i europarlamentarnim zastupnicima, kao i volonterima koji su prikupljali potpise. Vidimo da ministar Beroš, suprotno europskim preporukama, najavljuje ublažavanje mjera za blagdane, a premijer Plenković najavio da će odriješiti kesu za povratnike iz inozemstva, rekla je Marija Selak Raspudić, dodavši da je referendumska inicijativa polučila uspjeh.

“Od Sabora očekujemo raspisivanje referenduma i priliku da hrvatski građani daju svoje mišljenje”, rekla je Selak Raspudić

“Danas je dan kad se radujemo. Od današnjeg dana ćemo se svi skupa malo odmarati, prije svega naši volonteri, stotine i stotine ljudi diljem Hrvatske koji su se povezali. Ova inicijativa bila je munjevita reakcija nastala u roku od sedam dana od objave uvođenja covid-potvrda”, rekao je Nino Raspudić.

“Mnoga je zvijer ostavila trag na ovome snijegu referendumske inicijative”, rekao je Raspudić. Podsjetimo, potreban broj potpisa za raspisivanje referenduma iznosi 368.446.

Mostovci su, podsjetimo, zadnjih nekoliko dana govorili da su prikupili dovoljan broj potpisa, no, dok vladajući izražavaju sumnju u prikupljeni broj, Most izražava bojazan da će biti pokradeni, prenosi N1.

Anita M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here