Foto: HNK Hajduk Split

Nogometna utakmica između Hajduka i Rijeke, koja se u nedjelju, s početkom u 21, 05 sati, igra na stadionu Poljudu, proglašena je utakmicom visokog rizika, pa je policija najavila da će postupati sukladno protokolu o sigurnosti na takvim utakmicama.

Ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati, pa policija poziva posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon pregleda, provjera osoba i ulaznica mogli prije početka utakmice ući na stadion.Svi posjetitelji prilikom ulaza moraju imati kupljenu ulaznicu i javnu ispravu sa fotografijom.

Za gostujuće navijače policija je predvidjela prihvat na izlazu s autoceste A1 – naplatna postaja Dugopolje.

Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, biti će upućene izravno na stadion Poljud. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag.

Gostujući navijači u Dugopolju najkasnije do 19 sati

Policija savjetuje svim gostujućim navijačima da u Dugopolje dođu najkasnije do 19 sati.

Na dan utakmice, u Splitu će vrijediti posebna prometna regulacija, od 17 sati bit će uspostavljena blokada prometa u ulici VIII. mediteranskih igara – kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta Hemingway, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela.Isto će vrijediti i za promet u ulici Zrinsko-Frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza i vozila s propusnicom).

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko njega, pa im policija savjetuje da ukoliko na utakmicu dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Policija će u nedjelju prije, za vrijeme i nakon utakmice audio i video snimati i fotografirati područje stadiona i prilaznih pravca.

Također će tri sata prije utakmice i dva sata nakon nje privremeno po potrebi ograničiti kretanje i zadržavanje ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore, najavio je MUP.